Futsal: Ismét a DEAC-nál az előny

A DEAC női futsalosai vasárnap délután a DESOK-ban folytatták a TFSE elleni bajnoki döntőt. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc két felvonás után 1-1-re állt.

0

347122587_1278067362790680_5806367206874449337_n-300x168 Futsal: Ismét a DEAC-nál az előnyFotó: deac.hu

Aktívabban indították a találkozót a hazaiak, Horváth már az első percben tesztelte Őszt, aztán Nagy Anikó dolgoztatta meg a fővárosiak kapuvédőjét, aki mindkét alkalommal résen volt. A harmadik minutumban Horváth bombáját a kapufa “hárította”, így maradt a 0-0. A remek kezdést követően sem vettek vissza a debreceniek, ez a mentalitás pedig meghozta a gyümölcsét, ugyanis egy berúgás után Üvegesnek sült el a lába. Ezt követően a vendégek több alkalommal végezhettek el veszélyes helyről szabadrúgásokat, ám ezeket a szituációkat megúszta a DEAC. A szünet előtt felpörögtek az események, mivel előbb Kovács értékesített egy tízméterest, majd Fülöp átadását követően Horváth bombázott a kapuba.

A második játékrész elején Gajzágó növelhette volna az előnyt, de a lövés helyett a passzt választotta, ami nem bizonyult jó döntésnek. Egy ütközést követően Üveges lábát kellett ápolni, sajnos nem is tudott visszatérni a pályára. Horváth újabb életerős löketének hála már 3-1-re vezetett a cívisvárosi alakulat. Hét perccel a vége előtt a budapesti csapat elővette az öt a négy elleni felállást. Jól működött a védekezés, így magabiztosan őrizték a fórjukat a fekete-fehérek. Sőt, a végére eléggé kinyílt az olló, mivel előbb Horváth a saját térfeléről vette be az üresen tátongó kaput, a lefújás előtt pedig egy sakk-matt akció végén Fülöp Dia beállította az 5-1-es végeredményt.

Női futsal NB I bajnok döntő 3. mérkőzés

DEAC – TFSE-Bestrong: 5-1 (2-1)

DEAC: Torma – Tóth N., Fülöp, Nagy A., Horváth V.

Cserék: Kopjári, Hardon, Csepregi, Pócsik, Krascsenics, Üveges, Gajzágó, Czégény, Tóth A.

Vezetőedző: Quirikó Vivien

Gólszerzők: Üveges 11’, Horváth V. 20’, 30’, 39’, Fülöp 40’