Futsal: Micsoda mérkőzés – ez a mi megyénk!

Hajdú-bihari rangadót rendeztek a magyar futsalbajnokságban hétfő este, a végeredménynek végül a Berettyóújfalu jobban örülhetett, mint a debreceni együttes.

0

320093552_473497554868536_2277281310664043134_n-300x158 Futsal: Micsoda mérkőzés – ez a mi megyénk!Fotó: deac.hu

Ha valami rendre tartogat izgalmakat – legyen szó bármilyen sportágról –, akkor az egy-egy megyei rangadó. Hétfőn este épp a DESOK-ban került sor egy hasonlóra, amikor is a honi férfi futsalbajnokság 6. helyén tanyázó DEAC látta vendégül a 3. helyezett Berettyóújfalut. A két csapat legutóbb október 24-én találkozott egymással a szezonban, akkor a Mezei győzött 2–1-re hazai pályán.

Annak rendje és módja szerint rengetegen voltak kíváncsiak a két hajdú-bihari gárda legújabb összecsapására. A meccs pedig igazán méltó volt egy rangadó színvonalához már a kezdetektől – ahogy sok mérkőzés előtt el is hangzik: Legyen tiszta a játé és nemes a küzdelem, az volt! Az első játékrészben mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, a gólhoz közel, többször a debreceniek jártak, ám valahogy nem akart összejönni. Próbálkozott pedig becsülettel a csapat nagy része, ám az első húsz percben mintha el lettek volna átkozva a cívisvárosiak.

A második félidő homlokegyenest mást mutatott, mint az első. Olyan harci kedvvel állt bele a küzdelembe a DEAC, hogy csak csodálkozott az ember. Másfél perc alatt két gólt is lőttek a hazaiak, három minutummal később azonban érkezett a szépítés az MVFC-től. Láthatóan ez még inkább felspannolta az egyetemistákat, 4–1-re lépett el a DEAC gárdája. Ezután körülbelül mintha elhitte volna mindenki, de egytől-egyig mindenki azt, hogy ez bizony megvan, de a meccs végére jöhetett a narrátorok ilyenkor szokásos, természetfilmekből jól ismert szövege: “De nem lett meg!”. Hogy miért? Visszakapaszkodott a Berettyóújfalu 4–3-ig, majd nyolc másodperccel a vége előtt ki is egyenlítettek. Vagy akár úgy is mondhatnánk, elszúrta a végét (is) a cívisvárosi csapat.

Még két meccs maradt az alapszakaszból: 30-án idegenben a Nyíregyháza vendége lesz a DEAC, majd február első hétfőjén fogadják a Haladást, a legjobb hat jut a felsőházba, ez még hozható.

Férfi futsal NB I 19. forduló

DEAC–MVFC-Berettyóújfalu: 4–4 (0–0)

DEAC: Krajcsi – Thiago, Rácz, Tóth A., Szabó

Cserék: Tóth Benedek, Vass, Nagy, Harmati, Sándor, Győri, Tóth Barnabás

Vezetőedző: Elek Gergő

Gólszerzők: Thiago 22’, 28’, Tóth A. 23’, Harmati 31’

P.I.