Futsal: Nyolcat számolt a DEAC az Aramisra

Tovább menetel Elek Gergő együttese, amely hétfő este harmadik mérkőzését is megnyerte a futsal NB I-ben, ezúttal a budaörsi Aramis volt az áldozat.

0

IMG_8804-300x200 Futsal: Nyolcat számolt a DEAC az AramisraFotó: Derencsényi István/DEAC

Repülőrajtot vett az új szezonban a DEAC férfi futsalcsapata, az egyetemisták ugyanis az első két fordulóban nem találtak legyőzőre, előbb a Kecskemétet, majd az újonc TFSE gárdáját fektették két vállra. Hétfőn az az Aramis látogatott a cívisvárosba, amely a rajton szintén felülmúlta a fővárosi kék-fehéreket, míg a címvédő Haladás elleni összecsapása halasztásra került, így a budaörsiek az elmúlt egy hónapban nem léptek pályára. Soros riválisunk tavaly búcsúzni kényszerült az élvonal küzdelmeitől, ám a Ferencváros szakosztályának megszűnésével megüresedett egy hely a legjobbak között, így a szövetség határozata alapján idén is az NB I-ben vitézkedhet Moga Flavius együttese.

Jobban kezdte a mérkőzést a házigazda DEAC, az első percekben többet birtokolták a labdát az egyetemisták, s a helyzetekre sem kellett sokat várni, Harmati Tamás jobb alsóba tartó lövésénél Soósnak bravúrt kellett bemutatnia. Kisvártatva már ő is tehetetlen volt, Szabó Ábel tanári indítását követően a fekete-fehérek új szerzeménye, Rodrigo higgadtan a jobb alsó sarokba lőtte a ziccert. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, a vendégek első lehetősége Moga Ervin nevéhez fűződött, de lövése nem talált kaput. A túloldalon Horváth Szabolcs előbb Szentes-Bíró, majd Rácz próbálkozását blokkolta, így hiába a mezőnyfölény, igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. A játékrész feléhez érve ritmust váltott az Aramis, Keresztury labdaszerzését követően Sámson Zoltán forgácsolta szét a kapufát, majd egy gyors ellentámadás végén Jenei tálalt a bal szélen felfutó Fekete Márk elé, ám utóbbi lövését Dobi bravúrral hárította. Indulatokban nem volt hiány, a vendégek hét perccel a vége előtt eljutottak öt faultig, így a folytatásban óvatosabbá vált a játékuk, megnyíltak a területek a villámléptű debreceniek előtt. Thiago sokadik lapos lövése kipattant a kapusról, ám a középen érkező Szabó Ábel nem tudta gólra váltani a helyzetet. Nem úgy Szentes-Bíró, aki az ellenfél térfelén szerzett labdát, majd Soóst kicselezve a jobb alsóba gurított, megduplázva ezzel a DEAC előnyét. A félidő utolsó perceiben átvette a kezdeményezést az Aramist, újabb gólt mégis a debreceniek szereztek, miután a Harmatival szemben elkövetett szabálytalanságért már kisbüntető járt, amit Thiago higgadtan értékesített. Húsz másodperccel vége előtt ráadásul egy gyors ellentámadás végén Rodrigo is betalált, így négygólos előny birtokában vonulhatott pihenőre a házigazda.

Az egyetemisták a fordulás után sem lassítottak, sorra dolgozták ki a helyzeteiket, s csak idő kérdése volt, mikor születik meg a következő találat. Thiago centerezését követően Szabó Ábel sarokkal tette kapura a labdát, ám Soós jól zárta szöget, majd Rodrigo közeli próbálkozásánál is résen volt az Aramis hálóőre. A zöld-fehérek csak nyomozták a labdát, míg a DEAC folyamatos nyomás alatt tartotta a kapujukat, egy sarokrúgást Siska Gergő vállalkozott kapáslövésre, Soós ekkor a léc alól tolta szögletre a játékszert. Alig öt perc telt el a játékrészből, amikor megszületett az ötödik hazai találat is, Siska tálalt Szentes-Bíró elé, válogatott kiválóságunk pedig éles szögből kilőtte a hosszú alsó sarkot. Nem sokkal később szinte a semmiből szépített az Aramis, Bognár Bence lőtte ki a kapu jobb oldalát, 5–1-re módosítva a találkozó állását. A válaszra sem kellett hosszú perceket várni, egy pompás támadás végén Harmati Tamás gurított a jobb alsóba, a vendégek pedig ötgólos hátrányban vészkapusos játékra váltottak. Az új szisztéma hamar eredményre vezetett, egy gyors kontrát ugyanis Büki Baltazár góllal zárt le, ám kisvártatva Thiago egész pályás góllal büntetett, ekkor 7–2 állt a DESOK Sportcsarnok eredményjelzőjén. A vendégek teljesen elkészültek erejükkel, Büki kisbüntetőt hibázott, míg a túloldalon futószalagon jöttek a helyzetek, s bár Rácz próbálkozását Soós még védeni tudta, nem sokkal később Berecz már bevette az Aramis kapuját. Ezzel a góllal kialakult a 8–2-es végeredmény, a DEAC három mérkőzés után makulátlan mérleggel vezeti az NB I tabelláját. Szép volt, fiúk!

Férfi futsal NB I, 3. forduló

DEAC – Aramis SE 8–2 (4–0)

DEAC: Dobi – Harmati, Rodrigo, Thiago, Szabó Á.

Csere: Krajcsi (kapus), Faragó, Szentes-Bíró, Vass O., Siska, Rácz, Berecz, Sándor A., Serestyén

Vezetőedző: Elek Gergő

Aramis: Soós – Horváth Sz., Fekete, Bognár, Büki

Csere: Molnár G. (kapus), Németh M., Fülöp V., Vattamány, Pap, Moga E., Keresztury, Sámson, Jenei

Vezetőedző: Moga Flavius

Gólszerzők: Rodrigo 4′, 20′, Szentes-Bíró 15′, 24′, Harmati 29′, Thiago 18′, 36′, Berecz 38′, ill. Bognár 27′, Büki 32′

P.G.