Garamvölgyi Péter: „szintet léptünk, nagybetűs CSAPAT lettünk”

A Debreceni Labdarúgó Akadémia U14-es csapata sikeres szezont tudhat maga mögött, a bajnoki szereplés mellett a nemzetközi porondon is megmérettették magukat, kupagyőztesként tértek haza Horvátországból. A korosztályos együttes edzője értékelésében kiemelte, egyénileg és csapatszinten is nagyot léptek előre.

0

umag_trophy-300x185 Garamvölgyi Péter: „szintet léptünk, nagybetűs CSAPAT lettünk”

Jó úton járnak

Az U13-as régiós bajnokság veretlen megnyerése jó ajánlólevél volt az országos U14-es bajnokságra nézve, tudtuk, hogy jó úton járunk, de azzal is tisztában voltunk, minden téren szintet kell lépnünk, komolyabb megmérettetés vár ránk az idei szezonban. Büszkén mondhatom, szintet léptünk, nagybetűs CSAPAT lettünk. Kicsit átalakult a keret, voltak távozók, érkeztek játékosok, akik hamar beilleszkedtek, felvették a tempót, hozzá tudtak tenni a sikeres szerepléshez. A felkészülés a korosztálynak meghatározott program keretében zajlott, Kerti Leventével és Dobó Viktorral irányítottuk az edzéseket, minden feltétel adott volt az akadémián, a sikeres és hatékony munkához. Nagy hangsúlyt fektettünk a különböző taktikai elemek, játékhelyzetek gyakorlására, hogy minél magasabb szintet tudjunk elérni. Mindezek mellett fontos szempont volt az egyéni képzés, minden játékossal külön-külön is sokat beszélgettünk kollégáimmal, ezzel is jelezve feléjük, számunkra mindannyian fontosak. A gyerekek fogékonyak voltak, hamar elsajátították a tanultakat, jól és tudatosan alkalmazták a pályán. Az edzéseken, felkészülési mérkőzéseken nagy akaratról és alázatról tettek tanúbizonyságot, maximális odaadással, koncentrációval dolgoztak. Egyénileg sokat fejlődtek a játékosok, természetesen nem azonos ütemben, de ez az életkori sajátosságból adódik, csapatszinten is nagyot léptünk előre, maximálisan elégedett vagyok az elvégzett munkával.

Kupagyőzelem

A bajnoki mérkőzéseken jó teljesítményt nyújtottunk az egész szezon alatt, voltak könnyebb és nehezebb meccsek, a játék sem mindig volt gördülékeny, ebben az életkorban nem várható el egyenletes teljesítmény. A mérkőzések többségén domináltunk, mikor vesztesen hagytuk el a pályát, akkor is saját játékunkat, stílusunkat tudtuk játszani és ez nagyon fontos. Voltak nagyon magas színvonalú találkozóink, kimagasló egyéni teljesítmények, ami viszont állandóan jellemző volt, a fiúk nagy akarattal ás elszántan futballoztak. A tavaszi szezon elején kisebb hullámvölgybe kerültünk, nem úgy sikerültek eredmény szempontjából a mérkőzések, ahogy azt terveztük. A gyerekek mentális erejét bizonyítja, hogy hamar talpra tudtak állni, nem csak kijöttünk a hullámvölgyből, hanem egy 10 meccses veretlenségi sorozattal (8 győzelem, 2 vereség) zártuk a bajnokságot. A szám szerinti eredménynél viszont fontosabb, csapatként funkcionáltunk, az már csak hab a tortán, hogy ez hatékonysággal párosult. Szerettünk volna odaérni a dobogóra, ami nagy fegyverténynek számított volna, sajnos nem sikerült, de egészében nézve a bajnoki szereplést, a teljesítményt, számomra dobogós a csapat. Egy komoly nemzetközi tornán vettünk részt Horvátországban, sorozatmérkőzéseken is megmutattuk a 2×25 perces találkozókon, hogy egységesek vagyunk, egymásért, a csapatért küzdünk, eredményesek vagyunk. Az umagi tornán nyújtott teljesítményre nagyon büszkék vagyunk, a fiók nagy energiákat mozgósítottak, hogy elhódítsuk a kupát. A tornagyőzelem még egységesebbé kovácsolta a társaságot, nagy lökést, plusz erőt adott a bajnokságra nézve.

Pozitív számomra, hogy azok a játékosok, akik időnként gyengébben teljesítettek, meg tudtak újulni, természetesen, ehhez kellettek a társak és mi edzők is. Jó érzéssel töltött el, hogy az egyéni érdekeket háttérbe szorítva, mindenki a csapat érdekét tartotta szem előtt, ez a kiváló közösségi szellem eredménye. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a korosztályos nemzeti csapat előválogatójára csapatunkból hat játékost meghívtak, olyannyira nem vallottak szégyent a fiúk, hogy a legjobbak közé játszották be magukat.

 

A szezon véget ért, a gyerekek megkezdték megérdemelt pihenőjüket, fontos, hogy kikapcsolódjanak, feltöltődjenek, erőt gyűjtsenek, mert augusztus elejétől sok és nehéz munka vár ránk. Nagyjából ezt már vázoltuk a srácoknak, lesznek időszakok, amikor napi két edzéssel készülünk. Minél nagyobbak lesznek, úgy nőnek meg az elvárások, egyre komplexebb feladatok várnak rájuk, amiknek meg kell felelniük. Az egyéni képzés mellett a csapatjáték tökéletesítésén, a különböző játékhelyzetek minél jobb megoldására fektetjük a hangsúlyt, cél, hogy mindezeket tudatosan alkalmazzák, minél szélesebb ismeretekkel rendelkezzenek. Gratulálok a játékosoknak a 2018-19-es szezonhoz, nagyon büszke vagyok rájuk, jó pihenést kívánok nyárra. Köszönöm Kerti Levente, Dobó Viktor és fitness edzőnknek, Komoróczy Zoltánnak a munkáját, akikkel jó csapatot alkotunk, jól tudunk együtt dolgozni, nekik köszönhetően tudtunk eredményesek lenni. Szeretném megköszönni a szülőknek is egész éves támogatást.