Győri sikerek, Honvéd verés a hétvégi termés

A DVSC Labdarúgó Akadémia hat csapata lépett pályára szombaton, négy gárda nyert, egy döntetlenre végzett, míg egy vereséget szenvedett.

0

dla-3-300x172 Győri sikerek, Honvéd verés a hétvégi termésFotó: akademia.dvsc.hu

Két még nyeretlen csapat mérte össze erejét a 4. fordulóban, mely párharcból a debreceni U17-esekek kerültek ki győztesen. Trecza Gergő már a 4. percben jelezte, ma csak pallagi gárda számára teremhet babér, amit a játékrész felénél Szakács Levente tudatosított az ellenféllel. A második félidő elején a Honvéd is betalált, az eset szépséghibája, hogy saját kapujába, de cívisvárosi gól zárta a mérkőzést, Szakács másodjára is beköszönt.

Még be sem melegedtek a csapatok, Joó Zsolt legényei már kétszer megzörgették az ETO kapuját, a 2. percben Amir Akbari mattolta a győri védelmet, majd egy minutum elteltével Perpék Szabolcs Zörgette meg a hálót. A zöld-fehérek azonban nem adták fel, még az első félidőben ledolgozták hátrányukat. Nagy küzdelmet hozott a második játékrész, már úgy nézett ki, a felek megosztoznak a pontokon, de Egri Imre a 87. percben bevitte a mindent eldöntő találatot, melynek köszönhetően a pallagi ifjak megszerezték első győzelmüket.

Kolozsi Gergő tanítványai lemásolták az idősebb korosztály eredményét, bár az U15-ösök meccse másképp alakult. Itt is a debreceni srácok kerültek Di Mundo Antonio révén előnybe a 13. percben, ám az első félidő végén egyenlített, majd a második elején fordított az ETO. Asztalos Noel azonnal válaszolt a győri találatra, majd a 68. percben Nyikos Botond eldöntötte a párharcot.

A bajnokaspiránshoz látogatott Garamvölgyi Péter U14-es együttese, és kezdte kiválóan a mérkőzést. Még hallatszott a kezdést jelző sípszó, mikor Kiss Máté bevette a Puskás kapuját, majd 10 minutum elteltével Balogh Ádám duplázta meg a debreceni fiatalok előnyét. A védekezési hibák, a kimaradt helyzetek azonban visszaütöttek, a felcsútiak fordítottak és 4-2-re megnyerték a találkozót.

Madar Csaba srácai alaposan bekezdtek a DVTK elleni keleti rangadón, leginkább Tóth Máté volt elemében, aki 25 perc alatt mesterhármast jegyezhetett. Szabó Krisztián bebiztosította a győzelmet, mely találatra kettővel válaszoltak ugyan a diósgyőriek, de vesztesen hagyhatták el a pályát.

A kimaradt helyzetek jellemezték az U12-esek párharcát, Tóth Ádám tanítványai ezen lehetőségekből elég sokat elhibáztak. Bár Nagy Bence megszerezte a vezetést, a DVTK válaszolt a találatra, mely után a debreceni srácok nem tudták újból bevenni a borsodi kaput, így döntetlennel zárult a mérkőzés.

A mérkőzések végén a vezetőedzők értékeltek az akademia.dvsc.hu oldalon.

U17

MLSZ Országos U17 Kiemelt csoport 4. forduló

DVSC LA – Honvéd MFA: 4-0 (2-0)

DVSC LA: Engedi – Balogh M., Török, Komlósi, Balogh M. (Zsolczai 83’), Tercza (Kohut 60’), Szakács, Szilágyi (Blahodarnyi 35’), Hornyák (Nagy M. 83’), Kiss H., Butenko (Juhász 60’)

Vezetőedző: Szabó Balázs

Gólszerzők: Tercza 4’, Szakács 25’, 83’, Simon 47’ (öngól)

Szabó Balázs: Nagyon büszke vagyok a csapatra, végig koncentrált és fegyelmezett volt az első perctől az utolsóig. Egész héten azt sulykoltam, hogy ha csapatként együtt tudunk működni, akkor egyénileg is jobb teljesítményt fogunk nyújtani. Ennek köszönhetően elkerültek az egyéni hibák is, a mérkőzés minden fázisában felülmúltuk a Budapest Honvéd csapatát. Remélem ezen az úton megyünk tovább!

U16

MLSZ Országos U16 Kiemelt csoport 4. forduló

ETO FC Győr – DVSC LA: 2-3 (2-2)

DVSC LA: Balogh T. – Patai (Lovas 77’), Egri, Perpék, Mona, Tóth B., Akbari, Dávid (Gajdán 64’), Kiss Gy., Gergely, Árva

Vezetőedző: Joó Zsolt

Gólszerzők: Akbari 2’, Perpék 3’, Egri 87’

Joó Zsolt: Egy jó erőkből álló Győrhöz látogattunk. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, hiszen az első három percben 2 gólt sikerült szereznünk, két szép támadás végén. A folytatásban is többször tudtunk kialakítani gólhelyzetet, ennek ellenére a Győr még a félidő vége előtt egalizált. A második félidőben is megvoltak a helyzeteink, amikből egyet sikerült gólra váltani. A játékosok próbálták maximálisan betartani, amit kértünk tőlük. Gratulálok a csapatnak a teljesítményhez és a győzelemhez.

U15

MLSZ Országos U15 Kiemelt csoport 2. forduló

ETO FC Győr – DVSC LA: 2-3 (1-1)

DVSC LA: Csontos – Sánta, Bartha (Duboczki 63’), Di Mundo, Kovács T. (Róna 41’), Nyikos (Bécsi 75’), Veres (Krizsán 63’), Asztalos, Kóka (Nagy Z. 41’), Kiss B., Pál I.

Vezetőedző: Kolozsi Gergő

Gólszerzők: Di Mundo 13’, Asztalos 49’, Nyikos 68’

Kolozsi Gergő: A mérkőzés első felében nagyon jó felfogásban és megfelelő minőségben játszottunk. Több helyzetet is sikerült kialakítanunk, amelyből megszereztük a vezetést, de a győri csapat megtudta fordítani a mérkőzés állását. A csapat erejét mutatja, hogy tudott ezután váltani és meg tudta nyerni a találkozót. Gratulálok a csapatnak, minden játékos sokat tett hozzá a mai mérkőzéshez.

U14

MLSZ Országos U14 Kiemelt csoport 4. forduló

Puskás Akadémia – DVSC LA: 4-2 (2-2)

DVSC LA: Elekes – Szakál, Törő, Varga Zs., Kiss M., Kállai, Kovács P., Serucza, Tóth N. (Trombola 66’), Vincze, Balogh Á. (Tóth B. 66’)

Vezetőedző: Garamvölgyi Péter

Gólszerzők: Kiss M. 2’, Balogh Á. 12’

Garamvölgyi Péter: Kifejezetten jól és hatékonyan kezdtük a mérkőzést, de amíg hátul ennyire “gólveszélyesek” vagyunk és elől a helyzeteinket nem tudjuk jobb százalékban kihasználni, addig csak reagálni tudjuk a mérkőzéseink eseményeit, és nem tudjuk megfelelően kontrollálni azokat. Az ellenfél vezetése után is megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, de a múlt heti meccsünkhöz hasonlóan ismét elhibáztuk azokat. Tanulni kell a hibákból, és előre kell tekinteni!!!

U13

MLSZ Országos U13 Észak-Kelet 4. forduló

DVSC LA – DVTK: 4-2

DVSC LA: Rizán – Tóth M., Grega, Illés, Kis V., Mezősi, Hermann, Sándor, Sápi

Cserék: Téglási, Dékány, Szálkai, Szabó K.

Vezetőedző: Madar Csaba

Gólszerzők: Tóth M. 13’, 35’, 38’, Szabó K. 39’

Madar Csaba: Az első félidőben nagyon jól és nagy lendülettel játszva uraltuk a játékot. Utána volt egy kis visszaesés, de ekkor sem pánikoltunk. Ha megfelelő hozzáállással és intenzitással edzünk, akkor ilyen színvonalú mérkőzéseken tudjuk kamatoztatni a megszerzett tudásunkat.

U12

MLSZ Országos U12 Észak-Kelet 4. forduló

DVSC LA – DVTK: 1-1

DVSC LA: Szilágyi – Kányássy, Cziránku, Czencz, Nagy B., Molnár, Szabados, Vatai, Habi

Vezetőedző: Tóth Ádám

Gólszerző: Nagy B. 39’

Tóth Ádám: Tudatosságban és szervezettségben is az ellenfelünk fölé tudtunk nőni. Sok helyzetet dolgoztunk ki, amik sajnos ma kimaradtak, ezt pedig egy jó csapat meg is bünteti. Így történt ma is. Egy egyéni hibából, illetve egy pontrúgás után kipattanóból meg is fordították a mérkőzést. A játék képe és a kidolgozott lehetőségek alapján szomorú, hogy kikaptunk, de a foci sajnos ilyen, egyszer ad, egyszer elvesz. Meg kell tanulnunk előbb lezárni a mérkőzéseket. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, megyünk tovább ezen az úton!