Győzelem és vereség Sátoraljaújhelyen

A debreceni fiatalok két mérkőzést játszottak szombaton az Észak-keleti Liga Kupa Gyerek V. korosztályában.

0

up3-300x300 Győzelem és vereség Sátoraljaújhelyen

Fotó: Nagy Anita

A DVSE elsőként a házigazda Zemplénnel mérkőzött, és nyert 14-8-ra. A második találkozón azonban nem jött össze a győzelem: a csoportrivális AQUA SE egy igazi hatpontos mérkőzésen, 10-7-re múlta felül a mieinket.

A csoportot 27 ponttal a Miskolc vezeti. Mögöttük 25 ponttal áll az AQUA SE, és 22 ponttal harmadik a DVSE. A Liga Kupa következő fordulójátmájus 19-én rendezik Egerben.

Észak-keleti Liga Kupa Gyerek V. A csoport 5. forduló:

DVSE – Zempléni VK  14-8 (4-1, 2-2, 0-4, 8-1)

DVSE: Gellén Ákos, Szabó Kristóf, Dénes Noel Zsolt (3), Paulovich Péter, Laczkó Levente, Szászi Bence, Bera Károly (1), Tajti Balázs József, Göblyös Barna Zsombor (6), Virág Dominik, Szűcs Gellért (1), Nagy Dominik (3), Fürjész Milán Csongor, Soltész Olivér, Győri Máté Gábor

Edző: Éder Zsolt

AQUA SE – DVSE        10-7 (1-1, 2-4, 3-0, 4-2)

DVSE: Gellén Ákos, Soltész Olivér, Dénes Noel Zsolt (1), Paulovich Péter (1), Laczkó Levente, Szászi Bence (3), Bera Károly, Tajti Balázs József, Göblyös Barna Zsombor (1), Virág Dominik, Szűcs Gellért, Nagy Dominik (1)

Edző: Éder Zsolt

Éder Zsolt: Az indokolatlanul rövid játéktér nem kedvezett nekünk. A Zemplén elleni mérkőzés győzelemmel zárult ugyan, de csak az utolsó negyedben játszottunk jól. Az első két negyed szorosabbra sikeredett a vártnál. Az adódó helyzeteket nem tudtuk kellő számban gólra váltani. Sok labdakezelési és helyezkedési hiba csúszott a játékunkba, ráadásul a megúszó embereink is rossz indításokat kaptak. Inkább egyéni megoldásaink voltak. A harmadik negyedben mindkét oldalon a kevésbé erős sor játszott. Ebben a negyedben ellenfelünk egyértelműen jobb volt. Az utolsó negyed hozta a „gólzáport” a teljesen elfáradt zempléniek ellen.

Második mérkőzésünk rangadó volt. A tét: a győztes versenyben marad akár az első helyért is, de szinte biztosan nem lesz rosszabb másodiknál; a vesztes legjobb esetben is csak harmadik lehet. Jól kezdtünk. Látszott, hogy tart tőlünk az ellenfél, ami a hibáink ellenére is vezetést jelentett számunkra. Rangadóhoz méltó volt a hangulat és a játék is, fej-fej mellett haladtak a csapatok, de mindig mi voltunk lépéselőnyben. A harmadik negyedtől aztán teljes rövidzárlat lett úrrá rajtunk, támadásaink sorra elhaltak a jól védekező ellenfél védőin, vagy a kapufán. Döntően egyéni hibákból magunkra húztuk az ellenfelet, akik pontos, egyszerű játékkal fölénk kerekedtek. A másfél negyeden keresztül tartó gólcsendünk a vereségünket jelentette. A két csapat centerjátéka közötti különbség meghatározta a mérkőzés kimenetelét. A 10:7-es vereség nagyon tanulságos számunkra. Egy hét múlva visszavágó a Vidék Bajnokságban. Győzni fogunk!

Köszönöm a szurkolást és a mérkőzések felvételét.