Győzelemmel és vereséggel zárták a szezont a lányok

A DSC-SI együttese szombaton lejátszotta utolsó mérkőzéseit az idei OB I/B-s bajnokságban.

0

                                              nőipóló-300x200 Győzelemmel és vereséggel zárták a szezont a lányokFotó: Nagy Anita

A debreceni lányokra két mérkőzés várt a fővárosban. Először a Hódmezővásárhely, majd a BVSC-Zugló csapatai ellen. A két találkozó közül az elsőn ugorhattak vízbe nagyobb reményekkel a mieink.

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első felvonás a HVSC elleni mérkőzésen. Villás Nóra, Szathmári Zsuzsanna, Rompos Dóra Bernadett, majd újra Szathmári Zsuzsanna, végül pedig Borsi Ilonatalálataival 5-3-ra vezetett a Debrecen. A második játékrészben tartotta előnyét a DSC-SI. Gell Gerda és Szathmári Zsuzsanna vette be az ellenfél kapuját, a nagyszünetben pedig 7-5-re vezettek Fehér László tanítványai. A mérkőzés második felében továbbra is jól sáfárkodott előnyével a cívisvárosi hölgykoszorú. Sorrendben Villás Nóra egyszer, Borsi Ilona kétszer, majd Szathmári Zsuzsanna egyszer mattolta a hódmezővásárhelyi védelmet, ezzel pedig kialakult a 11-9-es végeredmény. A debreceni lányok tehát jól kezdték a napot.

A második mérkőzésen jóval nehezebb feladat előtt álltak a mieink a bajnoki címre is esélyes BVSC-Zugló ellen. A Debrecen csapata a második negyed hajrájában már négygólos hátrányban volt. Innen próbáltak felzárkózni a lányok, de a fővárosiak nem engedték három gólnál közelebb őket, végül pedig 10-7-re le is győzték a DSC-SI alakulatát. Ezen a találkozón Borsi Ilona öt, míg Rompos Dóra Bernadett két gólig jutott.

Az alapszakaszt a III. Kerületi TVE nyerte a BVSC-Zuglót és a Csongrádot megelőzve. A mieink megőrizték ötödik helyüket a csoportban kilenc pontot gyűjtve.

Női OBI/B Osztályú Országos Bajnokság A csoport 6. forduló:

HVSC – DSC-SI          9-11 (3-5, 2-2, 2-1, 2-3)

Vezette: Debreceni Nóra Nikola

DSC-SI: Krasznai Dalma, Gell Gerda (1), Rompos Dóra Bernadett (1), Villás Nóra (2), Blascsák Eszter, Keserű Kinga Dóra, Szathmári Zsuzsanna (4), Szigeti Dóra, Fehér Anna, Borsi Ilona (3)

Edző: Fehér László

BVSC-Zugló – DSC-SI           10-7 (4-2, 2-0, 2-2, 2-3)

Vezette: Csizmadia Zsolt

DSC-SI: Krasznai Dalma, Gell Gerda, Rompos Dóra Bernadett (2), Villás Nóra, Blascsák Eszter, Keserű Kinga Dóra, Szathmári Zsuzsanna, Szigeti Dóra, Fehér Anna, Borsi Ilona (5)

Edző: Fehér László