Győzelemmel hangolódtak a bajnoki rajtra

Tétmeccsre hajazó tempójú és keménységű csatát vívott egymással a DEAC U23-as csapata és a MAFC Budapest, melynek végén nyolc ponttal, 98-90-re a debreceniek kerekedett felül.

0

Kepernyofelvetel-106-300x156 Győzelemmel hangolódtak a bajnoki rajtraFotó: deac.hu

A felnőtt együttes szerdai felkészülési mérkőzését követően csütörtök délután az U23-asok is a MAFC gárdáját látták vendégül az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Kádár Tamás vezetőedző kerete a találkozóra jelentősen megerősödött az előszezon korábbi összecsapásain látottakhoz képest, az A-csoportban is érdekelt akadémisták közül egyedül a betegség miatt hiányzó Ságodi Róbert nem állt rendelkezésre, a Kenéz Csaba-Turán Simon-Neuwirth Bence-Hegedüs Brúnó-Czermann Patrik alkotta kezdőötösből viszont Turán kivételével mindenki pályára lépett az élvonalbeli gárda színeiben is a kevesebb, mint huszonnégy órával a csütörtöki feldobás előtt befejeződő mérkőzésen.

Jó iramban startolt el az ütközet, a mieink találatait a trapézon kívülről Kenéz, míg azon belül Czermann szállította a korai percekben. A túloldalon mindeközben Polgárdy Ádám jeleskedett, a piros-feketék irányítója gyorsan elérte a tíz pontot, s amint társra lelt előbb Pápai Máté, majd Kovács Levente személyében, héttel meg is léptek a műegyetemiek. A cívisvárosiaknak a padról beszálló Várszegi Ádám-Hőgye Patrik páros kölcsönzött új lendületet, a játékrész végére egylabdányira olvadt a hajdúságiak hátránya (20-23).

A deficitet a második etap elején eltüntette, majd előnnyé kovácsolta a DEAC, amiért főként a közelről és távolról is eredményesen célzó Hegedüs Brúnó mellett ismét Czermannt illette dicséret. A félidő hajrájában, 38-29-nél már kilenccel is vezettek Neuwirthék, ebből hét pontnyi plusz maradt meg a nagyszünetre (42-35).

A palánkcsere után sokkal harapósabb arcát mutatta a fővárosi együttes, ráadásul az egyre fokozódó fizikalitásból a fekete-fehérek jöttek ki rosszabbul, ugyanis a periódus közepére kigyűjtötték öt csapathibájukat, így ellenfelük gyakorta állhatott a büntetővonalra. 51-50-nél fordított Lakits András legénysége, ám a felvonás második felében felvette a kesztyűt U23-as alakulatunk, és még a záró tíz minutum megkezdése előtt visszaszerezte a fórt (60-58).

Izgalmakban és férfias küzdelemben a végjátékban sem volt hiány. A lefújáshoz közelítve úgy tűnt, hogy a hazaiak kezében van az irányítás, azonban a néhány egységnyi előny sajnos a lehető legrosszabbkor, az utolsó másodpercekben fogyott el – Komma László zsákolásával döntetlenre módosult az állás (81-81).

A túlórában aztán kiszakadt a debreceni triplazsák, Neuwirth három távolit is elsüllyesztett és Kenéz is betalált a 6,75-ösön túlról. A „szőnyegbombázásra” érdemben nem tudtak válaszolni a budapestiek, csupán Katona Bence tartotta a lelket a MAFC-ban, de egymaga képtelen volt ellensúlyozni az ihletett dobóformába lendülő hazai tüzérek teljesítményét. a DEAC tehát egy méretes skalpot bezsebelve intettek búcsút a felkészülési időszaknak, U23-as fiúk célkeresztjében innentől a jövő heti, Salgótarján elleni bajnoki szerepel.

DEAC U23 – MAFC: 98-90  (20-23, 22-12, 18-23, 21-23, 17-9)

DEAC: Kenéz 24/3, Turán 7, Neuwirth 20/12, Hegedüs 9/3, Czermann 11

Cserék: Hőgye 2, Várszegi 8, Varga S. 9/3, Csizmadia -, Fekete Cs. 2, Tóth G. 6

Vezetőedző: Kádár Tamás

Kádár Tamás: Nagyon örülök annak, hogy végre közel legerősebb keretünkkel tudtunk pályára lépni, valamint annak is, hogy ismét jól menedzseltük a hosszabbítást egy kiváló ellenfél ellen, noha utóbbihoz kellett az extra dobóforma is. Gratulálok mindkét csapatnak, és sok sikert kívánok a MAFC-nak a bajnoksághoz.