Győzelmek a rájátszásban

A megyei bajnokságban szereplő korosztályos egyetemi csapatok magabiztosan nyerték meg hétvégi mérkőzéseiket.

0

20150313112149_sport-foci-gol-labda-bankracio_642x369_cover-1-300x172 Győzelmek a rájátszásban

DASE U16

Nagy hőségben került sor a találkozóra, ez valamelyest rá is nyomta a bélyegét a játékra. Az agrár fiataljai számára komoly tétje volt a mérkőzésnek, hiszen a dobogóért harcolnak, ennek megfelelően teljesítették a 90 percet. Végig kontrollálták a játékot, birtokolták a labdát, fölényben futballoztak, helyzeteket dolgoztak ki, esélyt sem adtak a Böszörménynek. A jó játékhoz, jó egyéni teljesítmények párosultak, de csapatként is jól funkcionáltak Kozma László tanítványai, mindkét félidőben két-két alkalommal terhelték meg a hazaiak kapuját és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Hajdúböszörményi TE – DASE: 0:4 (0:2)

DASE: Tőzsér (Nagy 86’), Szilágyi, Győri, Fülep, Makula, Komáromi (Kiss 62’), Marozsán, Csukodi (Haraszin 62’), Pató (Babrik 86’), Danuti, Molnár

Edző: Kozma László

Gólszerzők: Makula 9’, Csukodi 37’, Győri 67’, Pató 83’

Kozma László: Az alapszakasz végén elmondtam, az, hogy itt lehetünk a rájátszásban, számunkra jutalomjáték, senki nem várt ide minket. A fiúk nagyszerűen teljesítettek az eddigi hét mérkőzésen, nagyot kellene hibáznunk, hogy ne éremmel zárjuk a bajnokságot. A mai, a nagy hőség miatt gyengébb iramú találkozót magabiztosan nyertük meg.

DEAC U16

A városi derbi szintén nagy melegben került megrendezésre, ez meg is látszódott a két csapat teljesítményén. A hazaiak dolgát nehezítette, hogy cserék nélkül álltak ki a mérkőzésre, ezzel veszélybe került az érmes helyezésük, a DEAC viszont a bajnoki címre pályázik. Az egyetemista fiatalok irányították a játékot, próbálták nyomás alá helyezni a focisulis srácokat, akik fegyelmezetten védekeztek. Kovács Miklós csapata a 40. percben törte meg a gólcsendet, egy mélységi indítás után Orbán Alex szerezte meg a vezetést, majd nem sokra rá Szurdi Máté növelte a DEAC előnyét. Szünet után sem változott a játék képe, a vendégek fölényben futballoztak, Takács Barna tanítványai pedig próbálták megakasztani a támadásokat. A csereként beálló Magyar Márton megszerezte a harmadik találatot, majd a 77. percben már a DEAC kapusa is feliratkozott a gólszerzők közé, miután értékesítette a büntetőt. Az 5:0-s végeredményt Czakó Bence állította be egy jó ütemű kiugratás után. Győzelmével az egyetemi gárda már csak egy hajszálnyira van a bajnoki címtől.

Loki Focisuli – DEAC: 0:5 (0:2)

Loki Focisuli: Gorzsás, Horváth, Zurbó, Szabó, Konyári, Hüse, Megyesy, Pék, Csordás, Géber, Nagy

Edző: Takács Barna

DEAC: Urbán, Bakó (Piros 46’), Áros, Kasza (Vilmányi 59’), Csorvási, Kovács, Szurdi (Éles 43’), Dobos (Magyar 46’), Orbán, Lukács (Czakó 46’), Barna

Edző: Kovács Miklós

Gólszerzők: Orbán 40’, Szurdi 43’, Magyar 53’, Urbán 72’, Czakó 77’