Hamarosan benépesülhet az akadémia

A Debreceni Labdarúgó Akadémia pályáit hamarosan ismét birtokba vehetik a fiatalok.

0

02-300x200 Hamarosan benépesülhet az akadémia

A múlt hét csütörtöki kormányrendelet, mely hétfőtől lép hatályba, enyhített a szigorításokon. A rendelet értelmében Magyarország egész területén a sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható, a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

Hétfőtől tehát már nincs akadálya annak, hogy a Debreceni Labdarúgó Akadémia pályáit ismét birtokukba vehessék az utánpótlás csapatok. Újra kezdődhetnek a csoportos edzések, természetesen továbbra is ügyelve a biztonságra, betartva bizonyos óvintézkedéseket.

Az újraindítás azért nem fog zökkenőmentesen történni, hiszen az ifjú labdarúgók egy része vidéken él, vannak, akik több mint 50 kilométerre Debrecentől. Mivel a kollégiumok továbbra is zárva vannak, az edzéseken való részvételük így nehézségekbe ütközik, de a debreceniek közül is többen csak tömegközlekedéssel tudnak eljutni Pallagra. Az akadémia vezetőinek továbbra is a gyerekek egészségének a védelme a legfontosabb, ezért azon dolgoznak, hogy erre a problémára hatásos megoldást találjanak.

Az szinte biztos, hogy a 2019-2020-as korosztályos bajnokságok már nem folytatódnak, így az egyik legfontosabb feladat, hogy a játékosok fizikálisan a leállás előtti állapotba kerüljenek.

A fiatalok már nagyon várják, hogy újra találkozzanak társaikkal, edzőikkel, az otthoni edzéseket felváltsa a csoportos tréning. Azt, hogy pontosan mikortól indul a nagyüzem az akadémián, jelenleg nem tudjuk megmondani, de remélhetőleg hamarosan ismét benépesítik az akadémiát az ifjú játékosok.