Három debreceni atléta utazik a Csapat Európa-bajnokságra

Tizenegy ország 597 atlétája (312 férfi, 285 nő) áll majd rajthoz a Stavangertől 15 km-re fekvő 75 ezer lakost számláló norvég városban, Sandnesben, amely a Csapat Európa-bajnokság 1. ligájának ad otthont.

0

atl.-ob-695x420-300x181 Három debreceni atléta utazik a Csapat Európa-bajnokságra

Az augusztus 9. és 11. között megrendezésre kerülő kontinensviadalon a magyar válogatott tagjaiként a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola három atlétája képviseli városunkat. A férfiak mezőnyében a tizenháromszoros magyar bajnok, Koroknai Tibor 400 gáton áll rajthoz. Giczei Csaba és Tomhauser István tanítványa szeretné tovább javítani az idejét, ha idei jó formáját tudja tartani, akár még a világbajnoki szintidőt is megfuthatja.

A női mezőnyben kétszeres magyar bajnokunk, Kozák Luca 100 gáton méretteti meg magát. Suba László irányításával készülő atlétánk már kvalifikálta magát a világbajnokságra. Sérüléséből felépülve stabil, jó teljesítményt nyújt, bízhatunk benne, hogy hamarosan, talán már az Európa Játékokon teljesíti az olimpiai szintet is.

Háromszoros magyar bajnok gerelyhajítónk, Szilágyi Réka előtt is egy cél lebeg, a világbajnoki kvalifikáció, amire minden esélye meg van, hiszen remek formában versenyez, remélhetőleg már a kontinensviadalon túldobja a 61.50-et, ehhez csak 106 centivel kellene messzebb hajítania a gerelyt Andrej Hajnsek tanítványának.

Sok sikert kívánunk Luca, Réka, Tibi!