Elhozta a három pontot idegenből a DEAC

Az NB-III-as bajnokság második fordulójában, a Tállya vendégeként lépett pályára egyetemi csapatunk.

0

67702746_2402767543150450_7055822872878514176_n-300x227 Elhozta a három pontot idegenből a DEACFotó: DEAC Facebook

A nagy hőség ellenére az egész mérkőzésen látványosan és kombinatívan játszott Kondás Elemér csapata. Birtokolták a labdát, ráerőltették akaratukat ellenfelükre. Fölényük helyzetekben is megmutatkozott, a befejezések azonban nem sikerültek. Szerencsére kettőt sikerült értékesíteni, a 25. percben Bíró jobboldalról középre emelt Spitzmüllerhez, aki levette a labdát rágyorsított és vissza passzolta az érkező Bírónak, ő pedig a jobbösszekötő helyéről okosan elnyeste a játékszert a hosszúba. A 40 percben egy nagyon szépen felépített támadás végén Sidibe növelte kettőre a DEAC előnyét. A hazaiak szinte a semmiből szépítettek az utolsó percben, egy szerencsés találattal.

Egyetemistáink teljesen megérdemelten zsebelték be a három pontot, a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket, a helyzetek alapján a győzelem jóval nagyobb arányú is lehetett volna.

Szép volt srácok!

Tállya – DEAC: 1:2 (2:0)

DEAC: Szabados, Karikás (Nagy Z. 75’), Bíró, Sándor (Ramos 63’), Bárány, Spitzmüller, Papp F., Balogh, Kertész (Patócs 75’), Sidibe, Soltész

Edző: Kondás Elemér

Gólszerzők: Bíró 25’, Sidibe 40’

Kondás Elemér: Egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, a nagy hőség ellenére lendületesen futballoztunk, volt elképzelés a játékunkban. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, sajnos kettő kivételével ezeket ki is hagytuk. Mondhatjuk, naggyá tettük a hazaiak kapusát. A végén kaptunk egy gólt, a kispadról nézve úgy tűnt, nem volt bent, de a győzelmünk egy percig nem forgott veszélyben. Sokkal jobban játszottunk, mint egy hete, domináltunk a mérkőzésen, szépen felépített támadásokat vezettünk. Azokat a védekezési hibákat, amik előfordultak előző héten, sikerült korrigálnunk, jól helyezkedtünk, ezen a találkozón már nem voltak holtpontok. Minden szempontból megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, hangsúlyozom, jóval nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmünk, de nem akarok elégedetlennek tűnni. Gratulálok a csapatnak a jó játékhoz és a győzelemhez.