Hazai medencében harcolhatják ki a harmadik mérkőzést pólósaink

A Budapesti Honvéd együttesét fogadja a DVSE vízilabdacsapata az OBI 7. helyéért folytatott párharcának második mérkőzésén. A szerdán 19 órától kezdődő találkozón Miroslav Bajin együttese visszavághat az egygólos fővárosi vereségért, és kiharcolhatja a mindent eldöntő harmadik összecsapást.

0

57595635_2209219819145921_971148910863056896_n-300x200 Hazai medencében harcolhatják ki a harmadik mérkőzést pólósainkFotó: Nagy Anita

Izgalmas mérkőzésre van kilátás az OBI rájátszásának helyosztóján, hiszen a debreceniek eddig kivétel nélkül végig kiélezett mérkőzéseket játszottak a BHSE együttesével. Háromszor találkoztak a szezon során a felek, mindháromszor egy gól döntött, ráadásul rendre a hazai csapat javára. Ezt a sormintát követve a DVSE jó eséllyel pályázik a mindent eldöntő harmadik mérkőzés kiharcolására, de a vendégek játékoskeretét vizsgálva korántsem jelenthetjük ki őket favoritnak.

Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, Pesten kétszer is egy góllal kaptunk ki tőlük, de mivel itthon az egész szezon során jobban játszottunk, ezért talán revansot tudunk rajtuk venni, és kiharcolhatjuk a harmadik mérkőzést. Mindkét csapat fáradtabb a szezon végéhez közeledve, de rajtunk biztos nem fog múlni, mi ezúttal is mindent bele fogunk adni. –vélekedett az esélyekről Fekete Gergő.

A találkozón nagyon fontos lesz a vendégek kulcsjátékosainak kikapcsolása, várhatóan Szívós Márton semlegesítése okozhatja majd a legnagyobb fejtörést. Az emberelőnyös helyzetek kihasználása ugyancsak döntő faktor lehet, csakúgy, mint a kipattanó labdák megszerzése és a második esélyek számának limitálása.

Ha betartjuk a taktikai utasításokat, és meg is tudjuk valósítani a vezetőedzőnk által kért dolgokat, akkor jó esélyünk van a győzelemre. Egy-két extra egyéni teljesítmény mindenképp kell majd a sikerhez, de fontos, hogy csapatként is jól működjünk. –zárta szavait a fiatal játékos.

A párharc az egyik fél második győzelméig tart, jelenleg 1-0 arányban a Honvéd vezet.