Hodossy-Takács Sámuel: „próbáltam a helyzetből a lehető legtöbbet kihozni”

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola fiatal magasugrója az otthoni edzések mellett az érettségi vizsgáira is készült. Az elkövetkező időszakban Samu céljai közt az idei világbajnokság és a jövő évi Európa-bajnokság szerepel.

0

67112882_2841122655962164_6489483146583605248_n-300x182 Hodossy-Takács Sámuel: „próbáltam a helyzetből a lehető legtöbbet kihozni”

Milyen hatással volt a járvány miatt kialakult helyzet a felkészülésedre?

Alaposan átírta a forgatókönyvet, bár az Operatív Törzs által elrendelt március elejei szigorítások után még volt lehetőség a pályán edzeni, napi rendszerességgel tudtam ugrani. Miután további szigorítások léptek érvénybe, mint mindenki, én is otthoni környezetben folytattam az edzéseket. Az én helyzetem speciális, nem vihettem haza magasugródombot, de próbáltam a helyzetből a lehető legtöbbet kihozni. Futás minden nap szerepelt a napi programban, illetve állóképességi és erőfejlesztő munkát végeztem. Ugrani sajnos nem tudtam, de székeket egymás mellé helyezve, földről-földre ugorva „átlépőztem”. Edzőmmel, Perényi Gabriellával folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, leginkább interneten keresztül, de többször eljött hozzánk és együtt edzettünk. Ami pozitívum, mivel érettségi időszakban vagyok, több időm jutott a tanulásra, alaposabban fel tudtam készülni. A magyart és matematikát már letudtam, szerintem mindkettő jól sikerült. Magyarból egy érvelő esszét írtam arról, hogy miért hasznos a fiataloknak a versenysport, illetve egy összehasonlító verselemzést.

Milyen formában voltál a járványhelyzet előtt?

Az igazat megvallva tavaly, főleg a szezon második felében volt egy kis motivációs hiányom. Az első versenyek jól sikerültek, utána viszont kicsit leültem, szerencsére a bakui EYOF-on már ismét jól szerepeltem. Az idei fedettpályás szezonban állandósult egy jó forma, a felnőtt mezőnyben folyamatosan a 3.-4. helyen voltam. Tavasszal megerősödött bennem az az érzés, hogy a legjobb legyek, minél magasabbra ugorjak, minél több versenyt nyerjek. Maximális lelkesedéssel vágtam bele a felkészülésbe, nagyon vártam a szabadtéri szezont, ismét szerettem volna bizonyítani felnőttek között. Sajnos elhalasztották, törölték a versenyeket, még nem lehet pontosan tudni, melyeket fogják megrendezni.

Van sejtésed arról, hogy alakul az idei szabadtéri szezon?

Az biztos, idén sokkal kevesebb verseny lesz megrendezve, szinte csak az országos bajnokságokra fog korlátozódni. Úgy tudom, augusztusban fognak kezdődni a szabadtéri versenyek. A junior világbajnokságot is novemberi-decemberi időpontra halasztották, melyet Kenyában rendeznek. Addigra szeretnék a lehető legjobb formába kerülni, bár még teljesítenem kell a 216 centis szintet, négy centit kell javítanom egyéni csúcsomon. Úgy érzem, bennem van egy jó eredmény, motivált vagyok, erőnléttel sincs problémám. Idén a junior vb a cél, jövőre pedig a junior Európa-bajnokságra szeretnék kijutni és jó eredményt elérni.