Hodossy-Takács Sámuel: „sok szép dolgot tartogat számomra a jövő”

Egyik szemem sír, a másik nevet, mondhatná a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kiválósága, ugyanis felemás évet tudhat maga mögött.

0

238702266_1041131626637713_2230327590796304061_n-696x349-300x150 Hodossy-Takács Sámuel: „sok szép dolgot tartogat számomra a jövő”

Jól kezdte az idei szezont a debreceni atlétika reménysége, már az első megmérettetésen dobogóra állhatott, majd nyáron, megjavítva egyéni rekordját, U20-as magyar bajnokként tért haza Miskolcról. Ezt követően egy bronzérmet is begyűjtött a felnőtt magyar bajnokságon. Ilyen előzmények után bizakodva várta az U20-as Európa-bajnokságot, mely viszont nem a tervek szerint alakult, bár bekerült a döntőbe, bokasérülése miatt kénytelen volt visszalépni. Ez rányomta bélyegét a folytatásra, a korosztályos világbajnokságon is éreztette még hatását, meg sem tudta közelíteni legjobbját Nairobiban. Ezzel lényegében véget is ért a debreceni atléta szezonja, le kellett állnia, hogy teljesen felépüljön sérüléséből.

„Jól indult számomra az év, versenyről-versenyre hoztam egy stabil, jó formát, megjavítva egyéni csúcsomat (2-17), megvédtem junior bajnoki címem, majd a felnőtt OB-n is felállhattam a dobogó harmadik fokára. Ezekkel a jó eredményekkel felvértezve, bizakodva vártam az U20-as Európa-bajnokságot, viszont egy sérülés miatt le kellett mondanom a döntőben való részvételt, ez később kihatott a kenyai világbajnokságra is. Mindez eléggé megviselt lelkileg, nehéz volt túllépni a csalódottságon” – fogalmazott a 2021-es évvel kapcsolatban a DSC-SI kiválósága.

Nagy változás állt be a cívisvárosi atléta pályafutásában, aki új edzővel kezdte meg a felkészülést a következő évre, illetve 2022-ben új versenyszámban méretteti meg magát. A munka viszont nem indult zökkenőmentesen, ezúttal betegség miatt kellett kihagynia edzéseket.

„Szerencsére teljesen felépültem a sérülésből, októberben edzésbe álltam, de a pandémia rövid időre megálljt parancsolt, ugyanis a koronavírus hozzám is elért. Szerencsére mindez már a múlté, jó állapotban vagyok, a betegségnek nem volt különösebb hatása az erőnlétemre. Magyar Zoltán személyében, új edzővel készülök a 2022-es szezonra, következő évben versenyszámot váltok Tízpróbában mérettetem meg magam, mely nem ismeretlen számomra, ugyanis ifistaként már belekóstoltam a dekatlonba. Munka lesz bőven, hiszen a magasugrás mellett a másik kilenc számban is fejlődnöm kell, de úgy érzem, meg tudok birkózni a feladattal. Edzőmmel átbeszéltük a következő évet, úgy döntöttünk, jövőre kisebb hangsúlyt fektetünk a fedettpályára, ami most egy állomása lesz a felkészülésnek, inkább a szabadtérre koncentrálunk. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem fogok fedettpályán versenyezni. Úgy gondolom, sok szép dolgot tartogat számomra a jövő, a tízpróba ad egy új impulzust, mely jó hatással lehet a pályafutásomra” – zárta gondolatait Hodossy-Takács Sámuel.

KZT