Horváth Zalán: „hogy az álomból valóság legyen, keményen meg kell dolgozni”

A Debreceni Labdarúgó Akadémia U16-os csapatából Horváth Zalán vehette át a Debreceni Sportélet legjobb játékos díját.

0

196499496_3008651832746616_199228737757700357_n-300x170 Horváth Zalán: „hogy az álomból valóság legyen, keményen meg kell dolgozni”Fotó: Égerházi Péter

A 16 éves belső középpályás nyáron került Szegedről Debrecenbe, hamar bizonyította, jó döntés volt szerződtetése, az edzéseken szorgalmával, a mérkőzéseken jó játékkal hálálta meg az akadémia vezetőinek bizalmát.

„Minden játékos szeretne a jók közt a legjobb lenni, én is reménykedtem, talán rám esett edzőm választása, átvehetem a serleget. A csapatban sok jó játékos van, akik pályázhattak erre az elismerésre, ráadásul ebben a szezonban kerültem Debrecenbe, így nem gondoltam, hogy én fogom megkapni. Nagy boldogságot éreztem, mikor az én nevem hangzott el, az pedig hatalmas megtiszteltetés volt számomra, hogy a DVSC és a magyar labdarúgás legsikeresebb edzőjétől, az akadémia szakmai igazgatójától, Herczeg Andrástól vehettem át a díjat. Ez az elismerés is bizonyítja, a sok munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét, megérte minden nap keményen dolgozni. A mérkőzéseken, ugyan úgy, mint társaim, mindent megtettem a csapat sikeréért, próbáltam kihozni magamból a maximumot. Messze nem vagyok még kész játékos, az utam elején járok, de bármikor ránézek a serlegre, tudni fogom, azért, hogy az álomból valóság legyen, keményen meg kell dolgozni. Profi labdarúgó szeretnék lenni, idővel bemutatkozni a DVSC első csapatában, de ezt nem adják ingyen, minden nap bizonyítanom kell. Köszönöm szüleim támogatását, edzőim alázatos munkáját, csapattársaim és barátaim segítségét” – fogalmazott boldogan Horváth Zalán.

KZT