Húsz nap alatt hét mérkőzés

Nincs megállás a Loki kézilabdázóknál. Pontosabban: egyetlen nap pihenőt engedélyezett a szakmai stáb. A szombati, győri BL találkozó után másnap, vasárnap nem volt edzés. A meló azonban úgy tűnik felhalmozódott, mert hétfőn már "blokkolni" kellett a lányoknak.

0

376256057_836742724451377_894884795818538099_n-300x152 Húsz nap alatt hét mérkőzésFotó: DVSC kézilabda/Facebook

Három héten belül hét meccs! Nem piskóta! Ezen belül három Bajnokok Ligája találkozó! A hazai tabellán, csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a második helyre jelenleg a DVSC Schaeffler együttese, a Fradi mögött. A BL táblázaton azonban jobban állnak a fővárosiaknál. Ezt a mutatót szeretnék tovább lendíteni Kácsorék ezen a héten.

Szerdán délután öt órától az a Dunaújváros érkezik a Hódosba, amely együttessel baráti viszonyt ápolnak a hajdúságiak. Az akadémiák számítanak egymásra, de van néhány játékos is, akik mindkét klubban megfordultak már. A DKKA együttesét erősíti jelenleg a volt debreceni Borgyos Panna, de ott őrzi a hálót Oguntoye Viktória is. A hétközi ellenfél eddig négy pontot szerzett a bajnokságban. Rapatyi Tamás gárdája legutóbb idegenben verte az újonc Vasast 32-26 arányban. Különösen a tizedik éve ott játszó Krupják-Molnár volt elemében hat találattal, de Horváth Anna hét gólja, Szalai ötöse is megsüvegelendő. Illik rájuk majd nagyobb figyelmet szentelni.

A debrecenieket – reméljük – nem viselte meg különösebben a kisalföldi kirándulás. Ha a gólkülönbség kissé túlzott is, az ETO-nál az Audi Arénában már más is hagyta ott a fogát ennyi kapott találattal.

Juhász Katán kívül mindenki hadra fogható, lassan Hornyák Dóra is sorakozhat a bemutatásnál. Az esélyeket latolgatva, a hazaiaknál kötelező a győzelem. Ehhez azonban teljes összpontosítás, és figyelem szükséges. Még akkor is, ha tudjuk, az energia igazán vasárnap délutánra tartalékolódik, amikor érkezik a BL-ben eddig százszázalékos, német Bietigheim. Mert ha szerdán nyerünk, nem kellene abbahagyni. Ahogy a szólás tartja: Der appetit kommt beim essen. Azaz: evés közben jön meg az étvágy!

Női kézilabda bajnokság, NB I 4. forduló

DVSC Schaeffler – DKKA

09.20. 17:00      Hódos Imre Rendezvénycsarnok

W.Gy.