Idegenben hozták a kötelezőt pólósaink

Tartalékos kerettel is legyőzte a sereghajtó Neptun VSC csapatát a DVSE-Master Good az OB1/B 19. fordulójában. A házigazda fővárosiak egy félidőn át remekül tartották magukat a címvédő ellen, a végén azonban érvényesült a papírforma.

0

428501716_1143090327134763_4889105054683584739_n-300x158 Idegenben hozták a kötelezőt pólósainkFotó: Nagy Anita/DVSE

Macsi Martin, Macsi Patrik és Rózsa Bence eltiltása miatt bekerült a csapatba Bera Károly, valamint az élete első felnőtt meccsén lehetőséget kapó Soltész Olivér, a kapuban pedig ezúttal is Gergely Bence várta a Neptun játékosainak lövéseit. Az első gólt viszont nem ő, hanem a túloldali kollégája kapta, akit Stefanidesz levente avatott fel a kezdés után szűk másfél perccel. Ezt követően több, mint négy percet kellett várni a következő debreceni gólra, melyet Somorjai Sebestyén szerzett szabaddobásból. A házigazda tapadt a DVSE-re az első felvonásban, Tőzsér Dávid hét másodperccel a negyed előtt lőtt büntetőjére azonban már nem volt válasz (2-3).

A második negyedet ugyanilyen arányban nyerte meg a Neptun. Habár Tőzsér Dávid és Dienes Balázs találatával a játékrész közepén már kettővel is vezetett Kádár Kálmán együttese, a félidő végére egyenlítettek a fővárosiak. Két negyedet követően 5-5 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után ritmust váltott a DVSE és fokozatosan ellépett ellenfelétől. Krizsai Ádám góljára még volt válasza a Neptunnak, de ekkor volt utoljára döntetlen az állás. A mieink zsinórban háromszor voltak eredményesek és ebből kettőt sikerült megőrizni a negyed végére (7-9).

A záró felvonásban a debreceniek már egyetlen találatot sem engedtek a Neptunnak, ellenben kettőt még hozzátettek az eddigieknek. Előbb Soltész Olivér szerezte meg élete első felnőtt találatát, a 11-7-es végeredményt pedig Stefanidesz Levente állította be, keretbe foglalva a mérkőzést.

Férfi Vízilabda OB1/B, 19. forduló

Neptun VSE – DVSE-Master Good: 7-11 (2-3, 3-2, 2-4, 0-2)

Gólszerzők: Lantos 2, Garádi, Fazekas, Molnár Á., Füzesi, Tóth A., ill. Tőzsér 4, Dienes 2, Stefanidesz 2, Somorjai, Krizsai Á., Soltész

„Büszke vagyok a srácokra, mivel fegyelmezetten, a taktikai utasításokat betartva játszottak. Örülök, hogy látványos játékkal sikerült megszereznünk ezt a nagyon értékes három pontot.” – nyilatkozta a találkozó után Kádár Kálmán, a DVSE vezetőedzője.