Idén még inkább kiszolgálnák a nézőket a 3×3 szervezői

Augusztus 29-től szeptember 2-ig négy 3×3-as esemény házigazdája lesz Debrecen. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is impozáns környezetben, a Nagytemplom előtti Kossuth téren állítják fel a rendezvényhelyszínt. Az építkezés a szombati napon elindult, és várhatóan a szerdai, felnőtt női felkészülési tornára az utolsó elemek is a helyükre kerülnek.

0

77-600x450-300x225 Idén még inkább kiszolgálnák a nézőket a 3×3 szervezői

Az elmúlt években jelesre vizsgázott a debreceni szervezőbizottság, 2017-ben például kevesebb, mint két óra alatt átmenekítették a rendezvényt az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba a zord időjárás elől. –”A FIBA álláspontja az, hogy a 3×3 alapvetően egy szabadtéri sportág, így egy egy-két órás esőt még megvárunk, feltakarítjuk a pályát, és folytatódhat a verseny. Tavaly egy elég nagy vihar kapott el bennünket az utolsó napon, ezért mentünk át fedett helyszínre. Az előrejelzések egyelőre biztatóak, és minden nap azért imádkozunk, hogy az időjárás megfelelő legyen. Természetesen van „B” tervünk, ezúttal a Főnix Csarnokba költöznénk át, de remélem, hogy erre nem kerül sor” –mondta az előkészületekről Becsky István, a szervezőbizottság elnöke.

A magyar csapatok mérkőzései, a döntők és népszerű kiegészítő programok, mint a zsákolóverseny rendre teltház előtt zajlottak. Várhatóan idén sem lesz ez másként, érdemes időben érkezni a kiszemelt mérkőzésre. –”Bár színvonalas eseményeket tudunk a hátunk mögött, idén szeretnénk még magasabbra tenni a lécet. A programot kiszélesítettük, egy nappal hosszabb lesz a rendezvény, és két új torna is lesz az U18-as eb és a World Tour Masters mellett. A bukaresti felnőtt Európa-bajnokságra készülő magyar női válogatott felkészülési tornája mellett az U23-as nemzetek Kupájának is otthont adunk. A célunk az, hogy még jobban kiszolgáljuk a közönséget, ezért megkerestünk 11 Food Truck-ost, akik elhozzák a változatos, minőségi és színvonalas streetfood-okat a főtérre. Bár idén nem változtatunk a lelátó méretein, az esemény után leülünk a katasztrófavédelemmel, és megbeszéljük a lehetőségeinket, hiszen a Nagytemplom és a Kossuth-szobor közelsége igencsak behatárolja azt. Jövőre felnőtt Európa-bajnokság lesz Debrecenben, ezért igyekszünk folyamatosan fejlődni” -zárta szavait Becsky István.

Az idei 3×3 debreceni programok:

aug. 29. – Női nemzetközi felkészülési torna

aug. 30-31. – World Tour Masters

aug. 31.- szept. 2. – U18-as Európa-bajnoksá

szept. 1-2. – U23 Nemzetek Kupája