Immáron a debreceni asztaliteniszezők is modern körülmények között sportolhatnak

Több, mint 100 millió forintból épült meg a központ, amelyben 15 asztal áll a mozogni vágyók rendelkezésére.

0

asztalitenisz-300x225 Immáron a debreceni asztaliteniszezők is modern körülmények között sportolhatnak

A debreceni sportéletben vasárnap újabb jelentős esemény történt, hiszen ünnepélyesen is átadták a Nagyerdei Stadionban található asztalitenisz központot. A megnyitón elhangzott, a létesítményre 120 millió forintot költöttek, az összeg egy részét a szövetség döntésének értelmében az állam finanszírozta, míg a maradékot a Debreceni Egyetem állta.

Profitálnának a döntésből

Bács Zoltán elmondta, a közel 700 négyzetméteres létesítményben 15 asztal várja a látogatókat. Hozzátette, a Debreceni Egyetem ezzel a beruházással is bizonyította, hogy az intézmény milyen pozitívan viszonyul a sporthoz.

Barcsa Lajos szerint a város és a cívisvárosi felsőoktatási intézmény között hosszú ideje harmonikus a kapcsolat, amely több területen is tükröződik. Debrecen alpolgármesterétől megtudhattuk, az önkormányzat idén 3 millió forintot biztosított az asztaliteniszezőknek.

Sárvalfi Péter rámutatott, hogy az asztalitenisz központban a szárnyukat bontogató fiatalok bizonyíthatják rátermettségüket. Emellett a Debreceni Asztalitenisz Klub is megvalósíthatja a célját, vagyis feljuthat a legmagasabb osztályba. A debreceni sportviszonyokat példaértékűnek véli.

Fehér László, a MOATSZ alelnöke megjegyezte, az asztalitenisz sokat profitált abból, hogy bekerült a kiemelt sportágak közé, hiszen így tudnak pénzt biztosítani a létesítmények fejlesztésére. Szeretnék, ha régiónként lenne két-két központ, így a sportág hamarosan újra régi fényében tündökölhet.

Horovitz Tamás, a DAK elnöke elárulta, jelenleg ötven versenyzőjük van, a legjobbak az NB II-ben bizonyíthatnak. Az új csarnok nem csupán a helyi fiatalokat várja, szeretné, ha idővel a határon túliak is Debrecen mellett tennék le a voksukat.