Ismét egygólos vereséget szenvedett a DEAC

Hiába volt partiban a DEAC az Ajkával, egy döntetlenszagú mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett.

0

175070999_3233294750289355_5081219723641396597_n-300x186 Ismét egygólos vereséget szenvedett a DEACFotó: Égerházi Péter

Matematikailag még él a remény, de szinte biztossá vált, a DEAC a következő bajnoki évet ismét a harmadosztályban kezdi meg. Sándor Tamás együttesére viszont még vár hat mérkőzés a Merkantil Bank Ligában, mely találkozókon az lehet a cél, hogy emelt fővel vegyenek búcsút az NB-II-től.

A finisébe érkező bajnoki sorozat utolsó etapját az Ajka ellen kezdte meg az egyetemi alakulat. Nem várt könnyű 90 perc a hajdúságiakra, a vendégek jó formában vannak, az utolsó 8 fordulóban 16 pontot gyűjtöttek be, ezzel a nyolc játéknapot alapul véve, a 3. helyen állnának. A fekete-fehérek teher nélkül léphettek pályára, felszabadultan futballozhattak, megnehezítve a fejér megyeiek dolgát. Sándor Tamás három helyen változtatott az előző heti csapaton, ezúttal Sidibét, Spitzmüllert és Nikitschert jelölte a kezdőbe.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, az első percekben mindkét oldalon adódtak helyzetek, előbb Csizmadia tesztelhette volna Zöldesit, lövés helyett viszont passzt választott, majd Orosz vette célba 20 méterről Horváth kapuját de fülé szállt a labda. A 9. percben Zöldesi borzolta csapattársai idegeit, aki nagyon elnézett egy beadást. A debreceni hálóőr alászaladt a labdának, szerencsére Zachán jól helyezkedett és mentett a gólvonalról. A DEAC védője nem sokra rá ismét góltól mentette meg csapatát, miután testtel blokkolta Zsolnai lövését. A folytatásban mezőnyben zajlott a játék, bár mindkét csapat eljutott a tizenhatosokig, helyzet viszont egyik oldalon sem adódott. A mérkőzés ezen periódusában többet birtokolta a labdát az Ajka, viszont veszélyt nem jelentettek a hazai kapura, a debreceni védelem jól zárt. A 34. percben egy kontra végén Sidibe került helyzetbe, de a szenegáli támadó közeli lövése nem talált kaput. A félidő hátralévő részében inkább a küzdelem dominált, említésre méltó esemény nem történt a pályán.

Sándor Tamás nem látott okot a cserére, változatlan összeállításban küldte pályára csapatát a 15 perces pauza leteltével. A játékrész elejét megnyomta az Ajka, nyomás alá helyezték a debreceni védelmet, többször is zavart keltve Zöldesi kapuja előtt. A DEAC szakvezetője nem várt sokat, a 49. percben kihasználta első cserelehetőségét, Rezes helyett Kiss Bencét küldte pályára. Kijött a szorításból a fekete-fehér gárda, kétszer is szögletből veszélyeztettek, előbb Nagy Krisztián, majd Sidibe fejelt nem sokkal mellé. Hullámzó volt a játék, meglehetősen sok hibával futballoztak a csapatok, a kapusoknak elvétve akadt dolguk, mely leginkább a kirúgások elvégzésére korlátozódott. A 70. percben Nikitscher iramodott meg a baloldalon, jól játszott Sidibéhez, aki kiszorított helyzetből vállalkozott lövésre, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Kiegyenlített volt a játék, nem látszott, mely gárda áll a táblázat végén és melyik a középmezőny elején, ez pedig az egyetemistákat dicsérte. A 75. percben viszont megszerezte a vezetést az Ajka: Csizmadia jobboldali beadását Görgényi fejelte az ötösről a debreceni kapuba (0:1). Azonnal válaszolhatott volna a hajdúsági gárda: egy hazaadást szándékosnak minősített a játékvezető, Papp Ferenc 15 méterről elvégzett szabadrúgása viszont megpattant a sorfalon, elkerülvén így a vendégek kapuját. Nagy erőket mozgósított az egyetemi alakulat, hogy egyenlítsen, de hiába minden próbálkozás, nem sikerült helyzetet kidolgozniuk, a két perc hosszabbítás végén az Ajka örülhetett a győzelemnek.

Merkantil Bank Liga 33. forduló

DEAC – Ajka: 0:1 (0:0)

DEAC: Zöldesi – Sárosi, Bényei, Papp F., Zachán, Orosz – Nagy K., Nikitscher (Sándor 80’), Spitzmüller (Kertész 57’), Rezes (Kiss B. 49’) – Sidibe.

Vezetőedző: Sándor Tamás

Ajka: Horváth D. – Gergényi, Heffler, Tar, Csemer – Szekér, Kenderes – Rétyi (Földi 59’), Zsolnai, Csizmadia – Nagy M. (Stoiacovici 59’)

Vezetőedző: Kis Károly

Gólszerző: Görgényi 75’

KZT