Ismét nagyot küzdött a DSZC-Eötvös DSE

Szombaton délután olyan tekintetben megismétlődött az elmúlt hétvégi összecsapás a röplabda NB II-ben, hogy a listavezető DSZC-Eötvös DSE most is a második helyezettel játszott. Ez úgy fordulhatott elő, hogy a debreceniek által legyőzött Kispest SE visszaesett a harmadik pozícióba, a Röpke SE Kecskemét pedig – egy miskolciak ellen aratott 3:0-s győzelemnek köszönhetően - feljött a második helyre.

0

csapatkép-300x225 Ismét nagyot küzdött a DSZC-Eötvös DSE

Nem a legjobb előjelekkel kelt útra a DSZC-Eötvös DSE, különböző okok miatt három olyan játékosa sem tartott a csapattal, akik a Kispest SE elleni győztes találkozón játéklehetőséget kaptak. A bajt tetézte, hogy a mérkőzés előtti péntek esti edzésen a visszatérni készülő Tóth Kinga bokasérülést szenvedett.

Mindkét oldalon nyitásrontással kezdődött a találkozó, majd a DSZC-Eötvös DSE szerzett 2 pontos előnyt. Vendég helyezkedési hibák miatt megfordult az állás, 8:6-nál már debreceni időkérés következett. 8:8-nál sikerült az egyenlítés, de a kecskemétiek több pozícióból is eredményesen támadtak és már 16:12-re is vezettek. Az előnyüket egészen a végjátékig megtartották. 24:20-nál, amikor már a legtöbben elkönyvelték a hazai szettgyőzelmet, minden pontért megharcolva elkezdte a felzárkózást a DSZC-Eötvös DSE. Hiába kért időt 24:21-nél a kecskemétiek volt válogatott röplabdázója Csala Bernát, hiába cserélt 24:22-nél és 24:24-nél is, a hajdúságiak 25:27-re a maguk javára fordították az eredményt.

A második játékrészben végig a házigazdák irányítottak és megérdemelten győztek.

A harmadik játszmát a debreceniek kezdték jobban, 2-3 pontos előnyüket sokáig tartották, de 18:18-nál egyenlített a Röpke SE. A vendég időkérés ismét hatásos volt, 19:22-nél már a Kecskemét kért időt. A 3 pontos előny azonban csak átmenetileg csökkent, egy 22:24-nél történt vendég időkérés után megnyerte a szakaszt a DSZC-Eötvös DSE.

A negyedik szettben végig felváltva vezettek a csapatok. 20:21-nél még a debreceniek örülhettek, aztán 23:22-nél már a házigazdáknál volt az előny. Bár 23:24-nél és 24:25-nél mérkőzéslabdái is voltak a hajdúságiaknak, lelkes mezőnymunkával kiegyenlített a Röpke SE.

Annak ellenére, hogy volt egy kis szomorúság a cívisvárosi játékosokban az elszalasztott meccslabdák utáni szettvesztés miatt, talpra tudtak ismét állni, és fegyelmezett védekezéssel és jó támadójátékkal komoly előnyt szereztek a rövidített játékban. 1:6-nál ismét feladót cserélt a Kecskemét, de a 4:8-as térfélcserénél még mindig megnyugtató volt a debreceniek előnye, amit még növelt is a hajdúsági hölgykoszorú. Egy-két pontot szerzett ugyan még a házigazda, de egy 8:13-nál történt debreceni időkérés után már csak vendég pontok születtek.

Röpke SE Kecskemét – DSZC-Eötvös DSE 2:3 (-25, 16, -22, 25, -8)

DSZC-Eötvös DSE: Barnucz Gréta, Fehér Anna Ditta, Vojth Ildikó, Miholecz Melitta, Zolnai Vanda, Németi Rebeka

Csere: Domonkos Kitti, Molnár Vivien

Edző: Szombathy András

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb 2019. február 9-én (szombaton) 15 órakor a DEAC csapatát fogadja a Beregszászi Középiskolában.