Jégkorong: A Fradi meglepte a Jegesmedvéket a bronzmeccsen

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata lett a Magyar Kupa idei harmadik helyezettje, miután a debreceni négyes döntő bronzmérkőzésén 4–2-re legyőzte a DVTK Jegesmedvéket.

0

168424558_262642615408901_6893927410640607900_n-1-e1617464210646-300x193 Jégkorong: A Fradi meglepte a Jegesmedvéket a bronzmeccsenFotó: Égerházi Péter

Csalódott csapatok csatáztak szombat kora délután a jégkorong Magyar Kupa bronzmérkőzésén, a Debreceni Jégcsarnok ezúttal a címvédő FTC-Telekom és a szlovák Extraligában vitézkedő DVTK Jegesmedvék ütközetének adott otthont. A zöld-fehéreket a házigazda DEAC hosszabbításban ütötte el a fináléba jutástól, míg a miskolciak a topfavorit Fehérvártól szenvedtek sima vereséget az elődöntőben.

A nyitó harmad játékán érződött, hogy mindkét gárda szíve szerint az eggyel későbbi mérkőzésen lépett volna jégre, a szép megoldások helyett a küzdelem dominált, kevés tiszta helyzetet jegyezhettünk fel. A ferencvárosi Versteeg az elődöntőhöz hasonlóan ezúttal sem bírt magával, s kétszer is a büntetőpadra kényszerült, de társai jól állták a sarat, így 0–0-s állásnál fordultak a felek.

A csendes első játékrészt őrült második követte, amelyből alig telt el három perc, amikor vezetést szerzett az FTC, egy ellentámadás végén hiába védte Adorján Kulmala lövését, az érkező Somogyi az üres kapuba továbbította a pakkot. A DVTK hátrányban kitámadott, s ez lett a veszte, miután alig fél perc leforgása alatt újabb két gólt szereztek a zöld-fehérek, előbb Németh Attila, majd Tóth Gergely volt eredményes. Érkezett is az időkérés, s kisvártatva a miskolci szépítés is, miután Versteeg emberelőnyben a kapuvasat találta telibe, egy ellentámadásból pedig Magosi szépen kilőtte a jobb alsót. A kiegészülés után ismét visszaállt a háromgólos különbség, miután egy kapu mögül visszatett korongot Somogyi vágott a rövid alsóba, de egy megpattanó átlövéssel ismét zárkóztak a Jegesmedvék, a második szünetben 4–2 állt az eredményjelzőn.

A csapatok keretbe foglalták a mérkőzést, ugyanis a harmadik harmad az elsőhöz hasonlóan gól nélkül zárult, annyi különbséggel, hogy ezúttal a miskolciak játszottak egyértelmű fölényben, de hiába próbálkoztak húsz lövéssel, nem tudtak túljárni Arany eszén. Ez pedig azt jelentette, hogy a címvédő FTC-Telekom szerezte meg a bronzérmet, míg a DVTK pocsék idényét “megkoronázva” a negyedik helyen zárt. Az előételre nem panaszkodhattunk, a főfogás azonban még hátravan, 18 órától a házigazda DEAC a Fehérvárral csatázik a trófeáért.

Jégkorong Magyar Kupa, bronzmérkőzés

FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 4–2 (0–0, 4–2, 0–0)

P.G.