Jégkorong: Csak futott az eredmény után a DEAC

Egyre neccesebb helyzetbe hozza saját magát a debreceni jégkorongcsapat, csak nehogy sokba kerüljön mindez!

0

311803556_532460962218759_3803496232719816457_n-300x166 Jégkorong: Csak futott az eredmény után a DEACFotó: deac.hu

Tizenegy győztesen megvívott csata után érkezett a Brassó gárdája csütörtök este a Debreceni Jégcsarnokba. Az Erste Ligában továbbra is az alapszakasz legjobb hat helyének egyikéért küzdő DEAC-ra tehát nem várt sétagalopp ezúttal sem. Az ebben a szezonban rendkívül felemás összképet mutató debreceniek legutóbb egy erdélyi túrán vettek részt, mely során Brassóban hiába vezettek 3–0-ra, végül kikaptak 6–3-ra, a Csíkszereda otthonába nagyon magabiztosan győztek 7–4-re, míg egy erősen véleményes összecsapáson 4–3-ra kaptak ki a Gyergyói HK-tól.

Izgalmasan, nagy csatákkal kezdődött a párharc, melyből első ízben a vendégek jöttek ki jobban. 10.48 telt el az első harmadból, amikor is megszerezték a vezetést a kék-sárgák. Idő kellett, mire összekapta magát a debreceni alakulat, de még az első etapban összejött Vokla révén az egyenlítés.

A második játékrész inkább a vendégekről szólt, az pedig szinte csak a vak szerencsének köszönhető, hogy mindössze egy gólt kapott “csak” a DEAC, de az jött menetrendszerűen, ismét futhatott az eredmény után a György-legénység.

A harmadik harmadban négy és fél percre volt ahhoz szükség, hogy ismét egalizálni tudjon a cívisvárosi csapat, két perc múlva azonban már újra a brassóiaknál volt az előny. Lehetett ismét loholni utánuk. A DEAC ment is előre becsülettel, ám újra a vendégek tudtak gólt lőni, ezután azonban mindössze másfél minutum maradt hátra, ami bár sokszor rengeteg mindenre elég a hokiban, hát ezúttal épp semmi nem történt. Vagyis de, DEAC-vereség, ami semmiképp sem jó hír abból a szempontból, hogy csak az első hat helyezett gárda jut egyenes ágon a rájátszásba.

Ertse Liga alapszakasz

DEAC – Brassó: 2–4 (1–1, 0–1, 1–2)

DEAC: HETÉNYI – Sándor, Zalamai / Bukor, VOKLA 1 / Smirnov, Sosunov – Dalecky, Spirko, Versich / Izacky, Mihalik A. (1), NOVOTNY 1 (1) / Molnár, Révész, Sági / Mazzag, Mihalik G.

Vezetőedző: György József

P.I.