Jégkorong: Egygólos vereséggel zárult az erdélyi túra

Bár vezetett a DEAC a Gyergyó otthonában, a listavezető a második harmadban fordított, a harmadikban pedig bebiztosította győzelmét.

0

hoki-300x173 Jégkorong: Egygólos vereséggel zárult az erdélyi túraFotó: deac.hu

Két mérkőzést már letudott György József alakulata Erdélyben, az első párharcot háromgólos előnyből bukták el legényei, ám a másodikra rendezték a sorokat és nyertek 7-4-re a Csíkszereda ellen. Még egy összecsapás várt az egyetemistákra, erre vasárnap került sor, mely játéknapon az éllovas Gyergyó otthonában léptek jégre. Nagy volt a tétje a debreceniek szempontjából a találkozónak, ugyanis kellettek a pontok ahhoz, hogy a gárda a legjobb hatban zárja az alapszakaszt.

A nyitó harmad első másodperceiben lehetőség adódott, hogy megszerezze a vezetést a DEAC, ugyanis 00:18-nál emberhátrányba kerültek a hazaiak. Ebből nem tudtak előnyt kovácsolni a cívisvárosiak, mint később a házigazdák sem, mikor Zalamai volt kénytelen két percet pihenni a büntetőpadon. Mihalik András kiállítását viszont kihasználta a Gyergyó, 14:59-nél bevették Hetényi kapuját. Még három perc sem telt el a kapott gól óta, Spirko már le is dolgozta a hátrányt. A hátralévő időben a gólok számában nem történt változás, a felek döntetlen állásnál vonultak az öltözőbe.

A középső etap kiállításokkal indult, mindkét fél két percig volt kénytelen kevesebb létszámmal játszani. A harmad derekánál a debreceniek örülhettek, Izacky átadása után Novotny vágta a korongot az erdélyi ketrecbe. Nem örülhettek sokáig a vezetésnek a fekete-fehérek, 36 másodperc elteltével egyenlítettek a hazaiak. Sőt 32:11-nél ismét a Gyergyónál volt az előny, Sándor-Székely értékesítette helyzetét. György József kikérte első idejét, hogy rendezze a sorokat, de a második dudaszóig nem sikerült ledolgozni a hátrányt.

A záró harmad elején kettőre növelte előnyét a vendéglátó, Császár gólja 42:08-nál született, ráadásul a bekapott gól után Novotny kapott egy kétperces büntetés. Ezt megúszták a hajdúságiak, mint ahogy nem sokra rá az erdélyiek is az emberhátrányt. 56:08-nál felcsillant a remény a DEAC előtt, miután Dalecky csökkentette a hátrányt, bár mindent megpróbáltak az egyetemisták, a hosszabbítást érő találat már nem született meg a mérkőzés végéig.

Erste Liga alapszakasz

Gyergyói Hoki Klub – DEAC: 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)

Gólszerzők: Spirko, Novotny, Dalecky

KZT