Jégkorong: Hetényi Zoltán ismét a válogatottban

A Magyar Kupa-győztes DEAC kitűnő hálóőre, Hetényi Zoltán a szezon befejeztével nemzeti együttesünkkel készül az augusztusi olimpiai selejtezőre.

0

167665553_2962762234002243_3346729247378129253_n-300x183 Jégkorong: Hetényi Zoltán ismét a válogatottbanFotó: Égerházi Péter

Miután a magyarországi csapatok mindegyikének befejeződött a klubszezon, elkezdte a felkészülést a válogatott. A Magyar Jégkorong Szövetség beszámolója szerint a keret a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban gyakorol a héten, ahol Sean Simpson szövetségi kapitány keddtől péntekig napi egy jeges edzést tart a játékosoknak, a programban pedig taktikai megbeszélések is szerepelnek.

A keretbe nyolc hátvéd és tizenkét csatár mellett három kapus, az újpesti Rajna Miklós, a ferencvárosi Arany Gergely, valamint a kupagyőztes DEAC hálóőre, Hetényi Zoltán kapott meghívót. Utóbbi ihletett formában védett a történelmi sikerrel záruló során, Hetényinek nagy szerepe volt abban, hogy a debreceni jégkorong történetében csapatunk először emelhesse magasba a Magyar Kupát. Mint ismeretes, az egyetemisták az Erste Ligában az elődöntőig meneteltek, ami egyben magyar bajnoki ezüstérmet is ért a mieink számára.

A magyar válogatott számára a jövő hétre is összetartást írt elő a stáb, világbajnokság hiányában a fókuszban már az augusztus végi olimpiai selejtező áll, ahol a házigazda lettek mellett Franciaország és Olaszország lesz az ellenfél.

P.G.