Jégkorong: Jó ebédhez, debreceni győzelemhez szólt a nóta (is)

Családi buli, öröm, jó kis meccs, pazar vasárnap délután – DEAC-siker!

0

deachoki-300x162 Jégkorong: Jó ebédhez, debreceni győzelemhez szólt a nóta (is)Fotó: deac.hu

Az Erste Liga soron következő játéknapján, ami ma volt, épp a Debrecennek jutott a matinés mérkőzés, mely láthatóan egy jó ötlet volt szezon elején a sorozat szervezőitől. A gyermekeknek külön programok a vasárnapi ebéd után a jégcsarnokban, majd egy igazi hokicsemegének számító DEAC–DVTK rangadó, mi kell még? A jégkorongozók hozzáállása, hogy egy igazi parázs csata alakuljon ki, és még ez is megvolt, minden klappolt.

Mindkét csapat egy győztes csata után érkezett meg ebbe a mérkőzésbe, melyen az is nagy kérdés volt, hogy a fáradtabb Diósgyőr (pénteken is meccsük volt), vagy a hosszabb ideje már nem meccselő Debrecen jön-e ki jobban a sorsolás furcsaságából.

Ami biztos, az első harmadban ritkán tapasztalható folyamatos játék alakult ki, a meccs elejét a DEAC uralta, majd fokozatosan átvette az irányítást a DVTK. Kiállításokkal bőven tarkított, paprikás hangulatú első húsz perc volt ez, gól azonban nem született, 0–0-val mentek el pihenőre a mérkőző felek.

A második játékrészben már megérkezett az első gól is, a 6. percben emberelőnyben egy kiváló támadás végén Spirko talált be. A mérkőzést ez a gól csak még inkább feltüzelte, pazar támadások, jó egyéni teljesítmények, kiváló hangulat jellemezte. A támadások legvégébe azonban mind a két oldalon csúsztak be hibák, így negyven perc után 1–0 állt az eredményjelzőn.

A harmadik harmadban még több gól, még nagyobb izgalmak jöttek, na meg a parádés védések a DEAC második számú kapusától, Gönczitől. Emberhátrányokat védekezett ki a debreceni gárda, s nem mellesleg gólokig is eljutott. Először a 48. minutumban Sági, majd 4 perccel később Novotny is lőtt egy-egy szemfüles gólt. Ez a háromgólos hazai előny pedig megnyugtatta a hajdúságiakat, némileg visszább álltak, de a védekezésük az továbbra is rendben volt. 1 perc 19 másodperc volt hátra a találkozóból, amikor is szépített a DVTK, de ennyire futotta tőlük ezúttal, győzött a DEAC 3–1-re.

Férfi jégkorong Erste Liga alapszakasz

DEAC–DVTK: 3–1 (0–0, 1–0, 2–1)

DEAC: GÖNCZI – Jakabfy, ZALAMAY (1) / Sándor, Sosunov / Bogesic, Bukor – Dalecky (1), Mihalik A., SPIRKO 1 / Izacky (1), NOVOTNY 1 (1), Smirnov / Kozma, Molnár D. (1), SÁGI 1

Vezetőedző: György József

P.I.