Jégkorong: Matinéval egybekötött parázs meccs következik

Két győztes úton lévő gárda útja keresztezi egymást vasárnap, az Erste Liga következő játéknapján.

0

DEAC-Csikszereda-erszte-liga-032-300x170 Jégkorong: Matinéval egybekötött parázs meccs következikFotó: Ásztai Csaba

Kissé szokatlan időpontban, vasárnap 14 óra 5 perctől fogadja a DEAC férfi jégkorongcsapata a DVTK gárdáját a Debreceni Jégcsarnokban. Nyomós oka van azonban annak, hogy a vasárnapi ebéd után kerül sor a találkozóra. Gyerekprogramokkal várják ugyanis az érdeklődőket a cívisvárosban az Erste Liga szervezői, vagyis ezúttal a kicsik is megtalálják majd a kedvükre való elfoglaltságot, miközben fontos pontokért küzdenek majd a csapatok a jégen.

A DEAC egy hosszabb szünet és egy legutóbbi idegenbeli, Ferencváros elleni 4–0-s siker után játszik újra a bajnoki pontokért. A DVTK azonban még pénteken is jégen volt, az Újpest otthonában győztek 5–3–ra. Ezt megelőzően két vereségük volt, előtte azonban kétszer is győztek a diósgyőriek.

A két csapat ebben a szezonban még nem találkozott egymással, ám az valószínűsíthető, hogy a középmezőny elejének két meghatározó gárdája óriási csatát fog vívni egymással. Jóslatokba nehéz bocsátkozni, de az egyértelmű, több okból kifolyólag is érdemes lesz vasárnap kilátogatni a Derék utcai jégcsarnokba.

Erste Liga alapszakasz

DEAC – DVTK 

11.20. 14:05      Debreceni Jégcsarnok

P.I.