Jorgosz Vovorasz: “A legfontosabb, hogy változtassunk a csapat mentalitásán”

A Debreceni Egyetem férfi kosárlabdacsapata az új vezetőedző irányításával nekivágott a kemény, izzasztó munkának.

0

DSC_0484-2-300x154 Jorgosz Vovorasz: "A legfontosabb, hogy változtassunk a csapat mentalitásán"

Mint ismert, a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata a múlt héten Jorgosz Vovorasz személyében megtalálta új vezetőedzőjét. A görög származású szakember a hétvégén érkezett meg Debrecenbe, majd hétfőn már edzéseket is tartott. Az esti tréningre a Debreceni Sportélet is kilátogatott, ahol az újdonsült mester többek között a jövőbeli elképzeléseit is felvázolta.

„Néhány tapasztaltabb játékost már ismertem korábbról, azonban meglepett, hogy a fiatalok mennyire felkészültek és milyen jó edzettségi állapotban vannak” – kezdte gondolatait Jorgosz Vovorasz. „Ez lenyűgöző számomra, szeretek az ifjú tehetségekkel együtt dolgozni és boldogan segítek nekik a fejlődésben. Kimondottan fontos, hogy a magyar kosárlabdának vannak olyan feltörekvő sportolói, akik, ha megteszik a szükséges lépéseket, akkor a klubcsapatuk és a válogatott erősségei is lehetnek.”

A görög szakember úgy látja, hogy nehéz időszak van a játékosok mögött, mivel jöttek a várt eredmények. Szerinte mindenkinek megvan a maga felelőssége, de a múltat le kell zárni, hisz most egy új periódus kezdődik.

„A legfontosabb, hogy változtassunk a csapat mentalitásán. Az első naptól kezdve azért dolgozok, hogy keményebben játsszunk és a játékosok minden poszton határozottabbak legyenek.”

DSC_0491-2-300x172 Jorgosz Vovorasz: "A legfontosabb, hogy változtassunk a csapat mentalitásán"

Az újdonsült vezetőedző a DEAC vezetőségével a célokról is beszélt, a debreceni kosárlabdacsapat a következő években a nemzetközi kupaporondra is kilépne. Jorgosz Vovorasznak kimondottan tetszik a felvázolt jövőkép, az első benyomása alapján a szervezetnél mindenki valami különlegeset szeretne alkotni.

„Még csak most érkeztem, elsőként felmérem a játékosok tudását, majd nekivágunk az izzasztó, kemény munkának. Hiszem, hogy egy olyan erős csapatot építünk, amely a bajnoki cím elhódítására vagy a Magyar Kupa elnyerésére is esélyes lehet” – nyilatkozta honlapunknak Jorgosz Vovorasz.

T.H.