Kabán és Püspökladányban folytatódott a Tikkadt Szöcske Strandröpi Bajnokság

A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság második fordulójára hétvégén Kabán és Püspökladányban került sor.

0

ladany37-300x207 Kabán és Püspökladányban folytatódott a Tikkadt Szöcske Strandröpi Bajnokság

A verseny hetedik éves története alatt most először fordult elő, hogy egy napon két különböző városban játszottak a röplabdások. Szombaton a hölgyek Püspökladányban, a férfiak Kabán küzdöttek a kupákért és az érmekért. Mindkét helyszínen szépen előkészített pályák várták a versenyzőket és a helyi szervezők is mindent megtettek azért, hogy a játékosok jól érezzék magukat. Amellett, hogy az Italműhely Kft jóvoltából minden résztvevő egy-egy Tikkadt Szöcske üdítőt kapott ajándékba, Kabán például minden versenyző egy-egy limonádét kapott frissítőként, Ladányban pedig a Sárrét Kincse Gyógy- és Strandfürdő ingyenes bérleteit kapták a nyertesek.

A férfiaknál a 2018. évi összesített pontverseny győztesei Lakatos Attila és Pilka Gábor szettveszteség nélkül győztek, második lett a Puskás Kristóf, Németh Nándor kettős. A harmadik helyet a Miklósi Dániel, Szufelják János páros szerezte meg.

Az összesített pontversenyben Lakatos Attila és Pilka Gábor állnak az élen 9-9 ponttal.

A hölgyeknél szintén a 2018. évi összesített pontverseny győztese Gulyás Vivien vehette át az aranyérmet, aki ezúttal Mező Beatrix társaként indult. A döntőben már 17:11-re is vezettek, de a későbbi második helyezett 20:20-nál beérte őket és csak nagy izgalmak után került mögéjük a Fehérvári Vivien, Kovács Anett duó. A bronzérmeket a néhány napja még általános iskolából ballagó Dóka Vivien és Iberhalt Vivien nyerték.

Az összesített pontversenyben az első és a második forduló győztes párosainak a tagjai állnak az élen 5-5 ponttal: Gulyás Vivien, Mező Beatrix, Magyar Fruzsina és Szarvas Nóra.

A vegyes párosok vasárnap Püspökladányban játszottak izgalmas mérkőzéseket. Az első és a harmadik helyért vívott találkozó is csak a döntő játszmában dőlt el.

Végül a győzelmet az elmúlt 6 évben négyszeres bajnok Nagy-Szabó Kármen és férje Nagy Márton szerezték meg. Ezúttal a második hely jutott az előző napi bajnokoknak, hiszen Gulyás Vivien és Lakatos Attila ezúttal együtt indultak. A bronzérmeket Rápolti Nóra és Kiss Kános vehették át.

Az összesített pontversenyben Béni Kitti, Fazekas Balázs, Gulyás Vivien és Lakatos Attila 7-7 ponttal állnak az élen.

A verseny következő fordulójára Hajdúböszörményben kerül sor 2019. június 29-én és 30-án.

Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a Szövetség honlapján (http://hajduvolley.fw.hu ) és a Facebookon ( https://www.facebook.com/hbmstrandroplabda ).