Kácser Zita: „továbbra is sok még a nyitott kérdés”

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája egyike azon sportolóknak, akik már „megváltották a repülőjegyüket” Tokióba, viszont a nagy utazásra csak jövőre kerülhet sor. Zita elmondta, csalódott, de megérti a szervezők döntését.

0

91331299_211817600141583_2877085784274370560_n-300x223 Kácser Zita: „továbbra is sok még a nyitott kérdés”

– Őszintén megmondom nem éltem meg túl jól a döntést, nem örülök az olimpia elhalasztásának, csalódott vagyok, de ha a szervezők szerint ez a biztonságos, mert az egészség a legfontosabb, megértem és elfogadom – fogalmazta meg érzéseit a debreceni távfutó. – Viszont továbbra is sok még a nyitott kérdés, nem lehet tudni, mennyiben változik a kvalifikáció, bár azt már tudom, az enyém érvényes 2021-re is. Nem tudni, mi lesz az idei Európa-bajnoksággal, a jövő évi világbajnoksággal, a megszerzett ranglista pontokkal. A bizonytalanság a legrosszabb, nem tudjuk, hogy készüljünk, álljunk-e le, „pihenjünk”, vagy folytassuk a munkát, mikorra időzítsük a formát. Véleményem szerint az lett volna a logikus, ha a döntést akkor közlik, ha minden lényegi kérdésre megvan a válasz. Próbálom a jelenlegi helyzet pozitív oldalát nézni, úgy fogom fel, kaptam még egy évet felkészülni.

– Próbálok alkalmazkodni az új helyzethez, járok futni, ügyelve arra, senkivel se találkozzak, illetve az erősítőgyakorlatokat otthon végzem. Remélem, minél hamarabb kilábalunk ebből a szörnyű helyzetből, de ehhez felelősségteljesebb magatartásra lenne szükség az emberek részéről. Szombaton, a számomra meghatározott időben kimentem az atlétikai stadionba edzeni és azt tapasztaltam, nagyon sokan használták az Oláh Gábor utcai létesítményt. Kihasználva a jó időt, kirándultak, kocogtak, mondhatni piknikeltek, ami nagy felelőtlenség. Csak úgy lehet megfékezni a járványt, ha betartjuk az előírásokat, odafigyelünk és vigyázunk egymásra – zárta szavait Kácser Zita.