Kászoni Boglárka: „látszanak a fejlődés jelei a csapaton”

A négyes döntőig meneteltek az egyetemi bajnokságban a DEAC női kosárlabdázói, a csapat edzője, Kászoni Boglárka összességében elégedetten értékelt.

0

Névtelen-terv-3-696x357-300x184 Kászoni Boglárka: „látszanak a fejlődés jelei a csapaton”Fotó: DEAC

A debreceni férfi kosarasok bajnoki negyedik helyét követően a hölgyek sem szerettek volna lemaradni, Kászoni Boglárka együttese az egyetemi csapatok számára kiírt MEFOB negyeddöntőjében a Közgázt búcsúztatta, így bejutott a legjobb négy közé. A hét elején Győrben rendezték a final fourt, ahol a bivalyerős ELTE elleni elődöntőben nem volt esély, a bronzmérkőzés azonban végletekig kiélezett csatát hozott, a házigazda győriek csupán az utolsó negyedben tudták a maguk javára fordítani a csörtét. A DEAC végül a negyedik helyen zárt, ám a szakmai stáb így sem lehetett elégedetlen a lányok teljesítményével.

„A keresztjáték során a legjobbunkat nyújtottuk, az elődöntőben azonban nagyon puhán kezdtünk, talán a nagy nyomás miatt nem tudtuk megvalósítani a megbeszélteket – értékelt a Debreceni Sportéletnek Kászoni Boglárka, a DEAC fiatal edzője. – A Győr elleni bronzmérkőzésen már ismét a saját játékunkat vittük fel a pályára, s a lelkesedéssel sem volt probléma, kimondottan magas színvonalú mérkőzést játszottunk a házigazdával. Az első félidőt uraltuk, ám a végén kiütközött, hogy rövid a kispadunk, sajnos több alapemberre sérülés vagy betegség miatt nem számíthattunk. Keserű szájízzel tértünk haza, mégis büszke lehetek a lányokra, ugyanis a harmadik helyről jutottunk be a négyes döntőbe, ahol nem vallottunk szégyent a nagyobb játékerőt képviselő ellenfelekkel szemben.”

A debreceniek szakvezetője a jövőről is szót ejtett, elmondása szerint számos olyan játékos pallérozódik az utánpótlásban, aki a későbbiekben a felnőttcsapatban is alapemberré válhat.

„A koronavírus alapjaiban befolyásolta a szezonunkat, a rossz kezdés után nehéz volt felrázni a lányokat, tavaszra azonban szerencsére összeállt a játékunk. A bajnokságban későn ébredtünk, így nem volt lehetőségünk utolérnünk a középmezőnyt, de a MEFOB-szereplésünkre büszkék lehetünk, egyértelműen látszanak a fejlődés jelei a csapaton. Júniusban még dolgozunk, augusztusban pedig kezdődik a felkészülés, a junioroktól érkező négy-öt játékossal megerősödve. Akik idén az U16-os korosztályt alkották, jövőre már U18-asok lesznek, a sikereiket látva pedig biztosak lehetünk abban, hogy idővel az első csapatban is lehetőséget kapnak.”

P.G.