Kelet-Nyugat párharc a két pontért

Az ország „legnyugatibb” és „legkeletibb” csapat találkozik a kézilabda NB I következő fordulójában pénteken, Debrecenben. A győzelem a középmezőnyhöz való csatlakozást jelentené, ez egyértelmű cél az eddig két győzelmet szerző, négypontos újonc csapat ellen.

0

           42462620_2147724081952142_5395792131501588480_n-300x167 Kelet-Nyugat párharc a két pontértFotó:dvsckezilabda facebook

A Győr-Moson-Sopron megyeiek győzni tudtak Egerben, amely papírforma eredménynek mondható, ám ami meglepő, hogy a legutóbbi játéknapon otthon diadalmaskodtak a jobb erőkből álló Budaörs ellen egy heroikus végjáték után. A csapat legeredményesebb játékosa a rutinos irányító Tilinger Tamara, aki egymaga 46 gólt szerzett 7 mérkőzésen. A házi góllövő lista második helyezettje (Kopecz Barbara) majdnem 20 gól lemaradásban van hozzá képest. Érdemes megemlíteni még az évekig stabil magyar válogatott Kovacsicz Mónikát vagy a felnőtt válogatottban szintén bemutatkozott beállóst, Horváth Bernadettet. A legutóbb két mérkőzését megnyerte a Mosonmagyaróvár, ugyanis a már említett Budaörs elleni bajnoki győzelem mellett a kupában is sikerült nyerniük, méghozzá a másodosztályú Mohács csapata ellen.

Hasonlóan a vendégekhez, a mieink is sikeresen zárták az elmúlt két mérkőzést, hiszen az Eger ellen a kupamérkőzést, illetve az MTK elleni találkozót is sikerült győzelemmel abszolválni. A győzelmek mellett a játék javulásának ténye is biztató, egyre inkább kezd összecsiszolódni a szezon elején még kissé szervezetlen csapat és mind a védekezésben mind a támadójátékban látszódnak ezek a pozitív tendenciák. Talán az egyik legjobb hír, hogy Lotte Grigel újra vállalni tudta a játékot és a csapat hasznára tudott lenni, mindazonáltal tudjuk jól róla, hogy képes ő még ennél is jobb teljesítményre, amelyet remélhetőleg hamarosan láthatunk a dán irányítótól. A csapat nehéz tüzéréi (Kovács, Bulath, Despotovic) is egyre inkább formába lendülnek, amely nagyon fontos, hiszen ezáltal nyílnak meg területek a többi támadónak megkönnyítve a támadásbefejezést. A szélsőkre nem lehet panasz, hiszen Vantara-Kelemen és Varsányi is a házi góllövő lista élbolyában foglal helyet, úgy, hogy csak akciógólt lőttek.  Kapus poszton eddig stabil teljesítmény nyújtott Triffa, erre a stabilitásra a pénteki találkozón is nagy szükség lesz és remélhetőleg Oguntoye is minél hamarabb hozzá tud tenni a csapat játékához.

Hosszú út vár a mosonmagyaróvári csapatra, hiszen a két település között több mint 400 km távolság van. Remélhetőleg azonban az igazi leküzdhetetlen akadályt a DVSC-Schaeffler fogja jelenteni az eddig kifejezetten jól szereplő vendégcsapatnak. A lányok eddig veretlenek hazai pályán (2 győzelem és 1 döntetlen a mérleg a Hódosban), egyértelműen a győzelmek növelése a cél a pénteken 18 órakor kezdődő találkozón.

DVSC SCHAEFFLER – Mosonmagyaróvár

11.02. 18:00      Hódos Imre Sportcsarnok