Keleti rangadó vár az egyetemi csapatra

Vasárnap a DVTK-t fogadja bajnoki mérkőzésen a DEAC.

0

                       c_5bae2d2a1b635-300x225 Keleti rangadó vár az egyetemi csapatraFotó:deac.hu

Egyetemistáink egy bravúros győzelem után, papírforma vereséggel zárták az előző fordulót. Vasárnap keleti rangadón lép pályára Sáfár László gárdája, a DVTK fiókcsapatát fogadják az egyetemi sporttelepen. A borsodiak két ponttal lemaradva állnak a DEAC mögött a 13. helyen, remélhetőleg, majd a 90 perc után sem lesz ebben változás. Mivel a legmagasabb osztályban, a válogatott szereplése miatt nem lesz forduló és fiókcsapatról lévén szó, erősebb kerettel fognak Debrecenbe utazni, de még így is meg van az esély a győzelemre.

Sáfár László: Mivel nem lesz hétvégén forduló az NB-I-ben, így várható, hogy a Diósgyőr első csapatából lesznek visszajátszók és ez nagyban meghatározhatja a mérkőzés arculatát. Tavaly ugyan ebbe a helyzetbe kerültünk, akkor is több első osztályban szereplő játékos lépett ellenünk pályára. Ha az alap keretükkel jönnek, akkor van esélyünk a három pont begyűjtésére, de bármilyen összeállításban fognak játszani, a győzelem megszerzése a célunk. Az plusz motiváció kell, hogy legyen a fiatalabbaknak, hogy meg tudják mutatni, alkalmasak arra, hogy magasabb osztályban játszó játékosok ellen is megállják a helyüket, ez még a fejlődésük szempontjából is hasznos. A hét első felében elég foghíjasan tudtunk készülni, a hétvégére dől el pontosan, kikre tudunk majd számítani, vannak még kérdőjelek. Kellemes őszi idő várható, NB-I-es forduló sem lesz, remélhetőleg, sokan fogják megtekinteni a mérkőzésünket, a debreceni szurkolók biztatása pedig mindig plusz erőt ad nekünk.

Kilenc fordulón vagyunk túl, több pontra számítottunk, de ettől függetlenül, sok jó mérkőzést játszottunk. 2-3 találkozó csalódás volt, van még miben fejlődnünk, de arra törekszünk, hogy feljebb kerüljünk a tabellán, a 6.-8. hely környékére.

NB-III 10. forduló

DEAC – DVTK-II

10.14. 14:30      Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya