Kemény edzések, jó hangulat a jégkorongozóknál

A száraz edzések monotonitása ellenére remek hangulatban készül a DEAC jégkorongcsapata az előttünk álló szezonra, ahol színvonalas játékkal szeretnék meghálálni a szurkolók biztatását. Az együttes két motorja, Hári Norbert és Hetényi Zoltán ezúttal a felkészülés kulisszatitkaiba avatja be olvasóinkat, s az is kiderül, hogy rutinos hálóőrünk milyen viszonyt ápol a futball-labdával.

0

IMG_20200717_113458-300x158 Kemény edzések, jó hangulat a jégkorongozóknál

Immár második hete készülnek a DEAC felnőtt jégkorongozói az Erste Liga szeptemberi rajtjára, s bár David Musial alaposan megdolgoztatja játékosait, az öltözői hangulatra nem lehet panasz, a nemrégiben átadott új épületszárnyban ráadásul minden korábbinál modernebb körülmények fogadják kiválóságainkat.

„Az első hetet a szokásos felmérésekkel indítottuk, majd elkezdődtek a száraz edzések, augusztus elejéig naponta két alkalommal tréningezünk, futás és konditermi erősítés szerepel a menetrendben – avatott be minket a részletekbe Hári Norbert, aki a hatodik debreceni szezonjára készül. – A mester elégedett volt a tesztek eredményeivel, ami jó előjel a folytatásra nézve, biztos vagyok benne, hogy a jeges edzések kezdetekor már megfelelő fizikai állapotban lesz a csapat. A jelenlegi állás szerint szeptember közepén kezdődik a bajnokság, s bár egyelőre nagy a bizonytalanság a rajt körül, mi becsületesen tesszük a dolgunkat, s úgy készülünk, hogy a járvány esetleges második hulláma nem húzza majd keresztül a számításainkat. Az új szerzemények közül a külföldi játékosok csatlakozására még várnunk kell, de a magyar fiúk már velünk készülnek, s mivel jégkorongos berkekben jóformán mindenki ismer mindenkit, egyáltalán nem volt gondjuk a beilleszkedéssel. Sokat erősödött a játékoskeretünk a kényszerleállás alatt, így reálisnak érzem a legjobb négy közé kerülést, ugyanakkor számomra egyetlen cél létezik, az pedig nem más, mint a bajnoki címért járó serleg elhódítása.”

IMG_20200717_113532-300x173 Kemény edzések, jó hangulat a jégkorongozóknál

A kapuban és az öltözőben egyaránt vezéregyéniséggé lépett elő a rutinos Hetényi Zoltán, akiről az egymás elleni futballozás közben az is kiderült, hogy a góllövés sem áll távol tőle.

„Elsősorban a társak remek átadásainak köszönhetem a góljaimat, számomra pedig különösen jó érzés betalálni, hiszen a jégkorongban kapusként erre nem adódik lehetőségem – mondta nevetve a harminckét esztendős hálóőr. – Általában edzések végén szoktunk kicsit focizni, ez pedig levezetésnek tökéletes, hiszen futással egybekötött mozgásról beszélünk, ami minden izomcsoportot átmozgat. Közel négy hónap után találkozott újra a keret július közepén, bizonytalan és nehéz időszak áll mögöttünk, de szerencsére immár együtt tudunk készülni, s már nagyon várjuk a jeges edzéseket is. Az alapozás során megpróbáljuk valamelyest szimulálni a mérkőzések terhelését, az edzőteremben a teljes test izomzatára hatunk, hogy minél többször anaerob zónába kerülhessünk. A monoton tréningek ellenére jó a hangulat a csapaton belül, nagyon tetszik az új öltözőblokk, a festés és a dizájn tovább erősíti bennünk az összetartozás érzését, s a külföldiek is érezhetik, hogy egy különleges klubért, egyetemért, és városért küzdenek. Szeretnénk a teljesítményünkkel meghálálni a DEAC támogatását, s színvonalas mérkőzésekkel kiszolgálni a közönségünket.”

P.G.