Kerekes Gréta: „gyorsaságban, gáttechnikában és erőben sokat fejlődtem”

Két hónap edzőtábor után elkezdte a szabadtéri szezont a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kiváló gátasa, akinek elég sűrű az elkövetkező hetek versenyprogramja.

0

lead_800x600-300x200 Kerekes Gréta: „gyorsaságban, gáttechnikában és erőben sokat fejlődtem”

A fedettpályás szezon után egy kemény két hónapos edzőtábor következett, három hét Dél-Afrika után két hét itthon, majd ismét három hét Olaszországban. Úgy gondolom, jól sikerült a felkészülés, komoly munkát tudtam elvégezni, gyorsaságban, gáttechnikában és erőben sokat fejlődtem. Olaszországban viszont már éreztem, hogy fáradok, kicsit át is kellett szervezni az edzéseket. Hazaérkezés után egy héttel Prágában kezdtem meg a szabadtéri szezont, életemben nem futottam még olyan fáradtan 100 gátat, ennek ellenére 13.26 lett az időm ellenszélben. Egy méterét nem élveztem a futásnak, de nem is számoltunk azzal, hogy két hónap edzőtábor után csúcsformában leszek. Hétvégén a Budapest Bajnokságon, 100 síkon álltam rajthoz, ahol kétszer is megjavítottam legjobb időmet. Ez tudatos választás volt, mivel egyéni csúcsommal (11.91) nem voltam elégedett. Fedettpályán idén 60 síkon megjavítottam egyéni legjobbamat, bíztam abban, 100-on is sikerülni fog. Edzőm, Tomhauser István azt mondta, szerinte a 70-80 lesz a realitás, de titkon reméltem, alatta lesz, elsőre 11.68-at teljesítettem, ami már nem rossz idő, ez már bizonyította, hogy „könnyülnek” ki a lábaim, tudtam használni a frekvenciámat, erőmet, ebből már lehet 100 gátat futni. Jelenleg Finnországban vagyok, Turkuban fogok versenyezni este, erős mezőnyben, bízok benne, gáton is „könnyülnek” majd a lábaim. Sok verseny van még előttem, hétvégén már Szlovákiában állok rajthoz, 21-én Minszkben az Európa Játékokon veszek részt, 31-én jövök haza, de már elsején utazok Marseille-be, 9-én pedig jön a Gyulai Memorial. Eddig vagyok betáblázva, majd július végén lesz az országos bajnokság, addig jó lenne kicsit kiéheztetni magam a gátra. Hosszú a szezon, nem lehet heti két versenyen rajthoz állni három hónapon keresztül. A világbajnokság előtt a nagyobb edzésmunkát augusztusra ütemezzük, hónap közepére iktatnánk be két hét edzést.

Úgy érzem, ezt bizonyítja a 100 síkon elért időm, bármelyik versenyemben benne lehet a világbajnoki szintidő teljesítése, ehhez viszont mindennek tökéletesnek kell lennie, az időjárástól kezdve a jó technikán át a szerencséig. Ha mindez összeáll, bármikor meg lehet a szint, akár már most Finnországban, de ha nem sikerül, akkor sem leszek csalódott, bőven lesz alkalmam teljesíteni, ha abból, amiket edzéseken kijavítottunk, egyre többet tudok átvinni a versenyekre, előbb-utóbb 98-on belüli időt futok. Szezon elején gondoltam arra, jó lenne minél előbb megfutni, de nem szabad, hogy ezen járjon az agyam, csak az adott futásra kell koncentrálnom, ha versenyről versenyre javítok az időn, össze fog jönni.