Kerekes Gréta: „kezdek magamra találni”

A Debreceni Sportcentum-Sportiskola gátasa tovább javította idei legjobbját, hétfő este a harmadik helyen ért célba Prágában.

0

15-3_Kerekes_Greta-tum_960px-e1623145460681-300x206 Kerekes Gréta: „kezdek magamra találni”Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

A tatabányai állomás után a cseh fővárosban folytatódott az atléták Continental Tour Bronze sorozata, hétfőn Kerekes Gréta 100, Koroknai Máté 400 méteres gátfutásban állt rajthoz, míg Szilágyi Réka gerelyhajításban versenyzett Prágában. A közelgő olimpia jegyében minden viadalnak nagy jelentősége van, Kerekes például a kvalifikációs rangsorban mindössze két pozícióra van a kijutást érő 40. helytől, formáját látva pedig bizakodhatunk, hogy a záráskor alatta húzzák meg a vonalat.

A Magyar Nagydíjsorozat első állomásán futott 13.14-es idő, s az elért negyedik hely felcsillantotta a reményt, Prágában pedig az is bebizonyosodott, hogy nem kifutott eredményről volt szó. A hétfő esti fináléban sorra dőltek a rekordok, az első hét helyezettből ketten életük legjobbját futották, Kerekes pedig négy társához hasonlóan szezoncsúccsal ért célba. A dobogó legfelső fokára a lengyel Klaudia Siciarz 12.90-nel állhatott fel, a francia Bapté 13.10-et futott, míg a debreceni kiválóság 13.12-nél állította meg az órát, ami a harmadik helyre volt elegendő.

„Nagyon csúnyát estem a célban a minél jobb helyezés érdekében, ezért most úgy nézek ki, mint aki a második világháborúból tért vissza – mondta arcán félmosollyal Kerekes Gréta, aki megnyugtatott mindenkit, hogy zúzódás nem történt. – Az elmúlt két hétben végre megráztam magam, szépen kezdek magamra találni. Összeállt a mozgásom, aminek köszönhetően elkezdtem faragni az idei legjobbamon. A mostanit egy kicsit erőlködős futásnak éreztem, még mindig nem volt tökéletes, de ha továbbra is szépen hozom a 13 másodperc eleji időket, akkor előbb-utóbb jönni fog a kiugró eredmény is.”

A másik két debreceni atléta sem vallott szégyent Prágában, jóllehet ők elmaradtak idei legjobbjuktól: Koroknai Máté 50.26-ot futott 400 gáton, míg Szilágyi Réka gerelye ezúttal 56.37 méterig repült, mindketten a negyedik helyen zártak.

Continental Tour Bronze, Prága

Női 100 méteres gátfutás, döntő

  1. Klaudia Siciarz (12.90 SB)
  2. Laeticia Bapté (13.10 PB)
  3. Kerekes Gréta (13.12 SB)

P.G.