Kerekes Gréta: „Sok minden változott, viszont hű maradtam Debrecenhez”

A DSC-SI kiváló gátasa elmondta, sikerült teljesen kipihennie magát, már javában készül a jövő évi szezonra, a munkát új edző irányításával kezdte el.

0

             ds_2018_02_12_07_23-300x200 Kerekes Gréta: „Sok minden változott, viszont hű maradtam Debrecenhez”Fotó:atletika.hu

A szabadtéri szezon végeztével barátommal elmentünk nyaralni, de itthon is volt még időm a pihenésre, sikerült feltöltődnöm, újult erővel kezdtem meg a munkát. Történt időközben egy óriási változás az atlétika területen, edzőt váltottam, már Tomhauser István, Baji Balázs trénere irányítja a felkészülésemet, az egykori Európa-bajnoki bronzérmes, országos csúcstartó gátassal, Kiss Dániellel közösen. Sok minden változott, viszont hű maradtam Debrecenhez, továbbra is a DSC-SI színeiben versenyzek. Sokan megkérdezték tőlem, jól döntöttem-e, mindenkinek azt mondom, életemben nem élveztem így az atlétikát, mint most, 26 évesen értettem meg igazán, mit is jelent szeretni azt, amit csinálok. Nem érzek magamon nyomást, terhet, félelmet, teljesen felszabadult vagyok. Olyan érzésem van, mint egy tíz éves kislánynak, akit anyukája levitt az atlétika pályára, este pedig már azt várja, másnap újra mehessen. Egy nagyon jó csapattal dolgozhatok, együtt edzhetek Baji Balázzsal, ez plusz motiváció számomra, jó kezekben vagyok, úgy gondolom, ebből csak jó dolog születhet.

A felkészülésem is teljesen megváltozott, új edzéstervet követek, rengeteget lábtechnikázunk, nagyon ráálltunk a hibák, javítására, a technikámmal mindig is voltak problémáim, de azt érzem, jó úton járunk. Az nem biztos, hogy már télre ez a munka befog érni, de nagy változások lesznek a gátazásomban, a fő versenyemre nagyon össze leszek rakva, mind mentálisan, mind fizikailag, mind technikailag. Egy körülbelüli versenynaptáram már van, napokban beszéltük menedzseremmel, február elején ingázni fogok Franciaország és Svédország között, ami egy nagyon kemény menet lesz. Szeretnék minél többet versenyezni, a januárt még nem tudom, de hamarosan ez is körvonalazódik.

Most, hogy eldőlt, Budapest rendezi a 2023-as világbajnokságot, többen kérdezték, folytatom-e addig, csak azt tudom válaszolni, amit eredetileg is terveztem, míg élvezem az atlétikát, örömömet lelem benne és a testem is bírja, csinálom. Természetesen szeretnék majd akkor rajthoz állni, de az még öt év, most idén a világbajnokság a fő verseny, majd 2020-ban a sport legnagyobb eseménye, az olimpia következik, rá egy évre a folytatás kapcsán már tudok majd konkrét választ adni.