Keszthelyi Szonja: “én is arról álmodozom, egyszer majd rajthoz állhatok világ-és Európa-bajnokságon”

A DSI Debrecen ifjú magyar bajnokát kérdeztük az idei szezonról, illetve a jövőbeli terveiről.

0

szonja-300x175 Keszthelyi Szonja: "én is arról álmodozom, egyszer majd rajthoz állhatok világ-és Európa-bajnokságon"Remek szezont zárt a DSI Debrecen fiatal atlétája, melyet szeptember 10-én U16-os magyar bajnoki címmel koronázott meg. Donka László tanítványa a győri országos bajnokságon a leggyorsabban teljesítette a 300 méteres távot és állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A hab is felkerült a tortára, ugyanis Szonja élete legjobbját futva, 40.74-re javította egyéni rekordját.

„Pedig nem indult jól a szezon, az elején sérüléssel bajlódtam, nem is éreztem igazán azt, hogy ez az eredmény bennem lenne, viszont a verseny előtti napon már bizakodtam. Szoros volt a befutó, mindössze két tizeddel előztem meg vetélytársamat, azt azonnal tudtam, hogy nyertem, de ekkor még nem fogtam fel, hogy magyar bajnokként állhatok fel a dobogó legmagasabb fokára. A célban egyből az órára néztem és annak örültem, hogy megjavítottam egyéni csúcsomat. Az eredményhirdetésnél, miközben a nyakamba akasztották az aranyérmet, tudatosult bennem, hogy országos bajnok lettem. A rengeteg munka meghozta gyümölcsét, ez a győzelem plusz motivációt jelent számomra” – fogalmazott az újdonsült magyar bajnok.

A szabadtéri szezonnak vége, de a fedettpályás hamarosan kezdődik, melyre egy rövid pihenőt követően mester és tanítványa megkezdte a felkészülést.

„Már javában zajlik az alapozás, gőzerővel készülünk a fedettpályás szezonra, remélem sérülés nem fog hátráltatni, nem kell edzéseket kihagyni. Még nincs pontos forgatókönyv, mikor és hol fogok rajthoz állni, de az biztos, 2023-ban is az országos bajnokság lesz a fő versenyem. Jövőre szeretném megvédeni címemet, tovább javítani az időmet. 300 gáton is megmérettetem magam, de a technikámon van még mit csiszolni” – folytatta gondolatmenetét a 15 éves tehetség.

A DSI Debrecen reménysége merész álmokat szövöget a jövővel kapcsolatban, de azt is elárulta, mely távot képzeli el fő számának.

„Korosztályomban 300 méteres szám van, de később 400-on szeretnék versenyezni, ez a táv áll közel hozzám. Mik szerepelnek a vágyaimban? Mint minden fiatal sportoló, én is arról álmodozom, egyszer majd rajthoz állhatok világ-és Európa-bajnokságon, olimpián, de ezekről még korai beszélni. Ami belátható időn belül van, és célként tűzhetek ki magam elé, az az EYOF-on való indulás. Természetesen azon leszek, hogy álmaimat valóra váltsam, de azt is tudom, mindezt nem adják ingyen, sok munka vár rám, hogy az említett világversenyeken majd ott lehessek. De a legközelebbi cél, nem lehet más, mint a címvédés” – zárta mondandóját Keszthelyi Szonja.