Két góllal többet ütöttek a Jegesmedvék

Farsangi programokkal, no és persze egy kiélezett keleti rangadóval várta a DEAC hokicsapata szurkolóit vasárnap este a Debreceni Jégcsarnokban. Az ellenfél a DVTK Jegesmedvék gárdája volt az Erste Liga alapszakaszában, az az együttes, amely közvetlenül a házigazdák mögött helyezkedett el a tabellán.

0

Deac-Miskolc-20240204-17-scaled-2048x1364-2-300x164 Két góllal többet ütöttek a JegesmedvékFotó: deac.hu

Az első pár perc viszonylagos eseménytelenségben telt el, majd Razumnyak lövését hatástalanította Hetényi Zoltán.Nem sokkal később Vosvrda is kapott némi munkát a hajdúságiaktól. Ide-oda hullámzott a játék, azonban egyik csapat előtt sem adódott ordító ziccer. Mindez a kilencedik percig volt igaz, amikor Bucskin talált be majdnem közelről, ám bravúrral védett a miskolci hálóőr. A játékrész közepére erősödött az egyetemisták nyomása. Sajnos, amikor 8:46 volt hátra, megszerezte a vezetést a Diósgyőr, Esteves lőtt szerencsés gólt. Válaszként Mihalik András ütötte kapura estében, de nem járt sikerrel.

A lehető legrosszabbul indult a második harmad, rögtön megszerezte második találatát is a piros-fehér alakulat: Mattyasovszky Gergely szerencsés körülmények között a hazai hálóba továbbított. Pár pillanattal később Mingazov lökete után tenyerelt rá a korongra a vendégek kapusa, majd Hári emelt a vasra, azaz közel jártunk a szépítéshez. Mégis, valahogy tompábbnak tűnt a vártnál a DEAC együttese. A 10. percben megtört a jég, Mihalik Gergő kilépett a védők közül, és könyörtelenül a hálóba ütötte a pakkot! Alig valamivel később Vasziljev lövése akadt el Vosvrdában, majd Dobmayer előtt csúszott el a játékszer egy fontos pillanatban. Négy perc volt hátra, amikor hatalmas tűzijáték után megúszták a vendégek, hogy gólt kapjanak, majd Kloz ütött kapuvasat.

Alaposan rákapcsolt a Debreceni EAC a harmadik húsz perc elején, nem volt kérdés, hogy nem csupán az egyenlítés lebegett a házigazdák szeme előtt, hanem nyerni is szerettek volna. Mihalik Gergő be is talált volna, ám a cerberus elhárította a gólveszélyt, kár volt érte! Bucskin is beköszönhetett volna, szintén a kapus akadályozta meg a hazaiak találatát. Razumnyak is eltalálta a kapuvasat a vendégek részéről, majd Szathmáry tesztelte Hetényit. Izgalmasan alakult a mérkőzés, mindkét csapat részéről a levegőben lógott a következő gól. Szűk 12 perc volt vissza, amikor Szmirnov kapura tört, de Szathmáry óriásit szerelt. Aztán Mingazov elindult, vezette a korongot, majd hatalmas dugót ragasztott a bal felső sarokba. Kétgólos hátrányból állt fel tehát a DEAC, teljesen megérdemelten. Több támadást vezettek a vendéglátók  mint a DVTK, ám a percek egyre fogytak. Egy bulit követően megint a Diósgyőr került előnybe, Berdnyikov talált be közelről. Három minutummal a vége előtt Koblart fosztotta meg a miskolci kapus mozdulata a góltól. Az utolsó másfél percre levittük Hetényit, a borsodiak Bartos révén lőttek egy üres kapus gólt, így kikaptunk, és elúszott a hetedik hely.

A nyolcadik pozíció azt jelenti, hogy a válogatott szünet utáni második etapban a DEAC az FTC, a Csíkszereda, a Gyergyó és a Dunaújváros ellen küzd meg, oda-vissza alapon.

Erste Liga, alapszakasz

DEAC – DVTK Jegesmedvék: 2–4 (0–1, 1–1, 1–2)

Gólszerzők: Mihalik G., Mingazov ill. Esteves, Mattyasovszky, Berdnyikov, Bartos