Két sorral is győzött a DHK

A sérülésből éppen csak felgyógyultak csatasorba állásával a mieink mezében 14+2 játékos lépett szombat délután a Stadthalle Villach jegére.

0

jeghoki_junior_u20 Két sorral is győzött a DHKA létszám tehát nem változott szerdához képest, játéktudás tekintetében viszont gyarapodtunk, tekintve, hogy a légiós/túlkoros-kontingens egy játékossal bővíthető, ha osztrák, vagy cseh és szlovén csapatok ellen játszik az együttesünk.

Az első harmad elején oda-vissza hullámzó játékot láthattak a nézők, gól azonban a 14. percig nem született. 14.21-nél viszont formás debreceni támadás gördült végig a pályán; Fileptől Kozma, majd Rácz Kristóf kapta a korongot, aki szép góllal megszerezte a mieinknek a vezetést. 18.34-nél újra az ifi támadósor villogott; Kozma és Filep asszisztálása mellett újra Rácz Kristóf vette be a villach-i csapat kapuját. 19.52-nél Wohlfarth szépített, ám így is kedvező eredménnyel zárult az első harmad, melynek érdekessége volt, hogy kiállításra nem került sor.

A 2. játékrész már kissé keményebbre sikeredett, három hazai kisbüntetés tarkította ezt a periódust. A mieink összesen egy alkalommal kényszerültek a büntetőpadra, ami jelzi, hogy fegyelmezetten és koncentráltan hokiztunk. 37.20-nál növelni tudtuk az előnyünket, Márton Koppány átadását Jaroslavov értékesítette, a helyzet több, mint biztató volt a találkozó végkimenetelére nézve.

A 3. harmadban a mérkőzés megfordításáért támadott a Villach. A debreceni gárdából előbb Jaroslavov, majd Szigeti is a büntetőpadra került, 54.27-nél Nagy Zalán és Wohlfarth jutott ugyanerre a sorsra, az osztrák csatár azonban 2+2 percet kapott. Nem volt képes felzárkózni a VSV, így 58.24-nél lehozták a kapusukat, létszámfölényben támadtak, majd 58.41-nél egy gólra jöttek fel, Schützenhofer találatával. Schmidt kapus visszaállt, majd 59.05-nél ismét elhagyta az őrhelyér, egyenlíteniük azonban már nem sikerült.

Ez tipikusan az a találkozó volt, amelyik csak annak okozott meglepetést, aki nem látta. Máthé Csaba vezetőedző a meccs után jó hangulatban értékelte a látottakat. „Jól álltunk bele a mérkőzésbe, ami különösen értékes volt egy ilyen hosszú buszozás után. Ennek köszönhető, hogy fel tudtuk venni azt a tempót, amire a Villach-tól számítottunk. Végig parázs meccset játszottunk, le a kalappal mindkét csapat előtt, hogy meg tudtak maradni a sportszerűség keretein belül. Az első harmadban sikerült két szemet gyönyörködtető találatot szereznünk, mint később kiderült, ezek nagyjából el is döntötték a találkozót. A védekező harmadban viszont többször is hibáztunk, Nagy Peti védéseinek köszönhettük a vezetést. A második és a harmadik harmadban a védekezésünk feljavult, a 2. periódus végén pedig egy újabb gólt is tudtunk szerezni. Mindenki felvette az iramot, mindeni szépen helytállt, jó volt nézni a csapatot!”

EC VSV – Debreceni HK 2-3 (1-2, 0-1, 1-0)
Gólszerzők:
 Wohlfarth és Schützenhofer, illetve Rácz Kr.(2) és Jaroslavov