Kétórás csata, újabb bravúros pontszerzés

A Nyíregyháza után újabb bajnokaspiránstól csent pontot NB II-es női röplabdacsapatunk, Mayer Flóráék ezúttal a BVSC otthonában vívtak heroikus küzdelmet.

0

20200118_175112-300x169 Kétórás csata, újabb bravúros pontszerzés

Az őszi, 3:1-es vereségért igyekeztek visszavágni a DEAC női röplabdázói a BVSC-Zuglónak szombat este, ám a mieinkre nem várt könnyű feladat a fővárosban, a hazaiak ugyanis tizenkét forduló elteltével a második helyen álltak a bajnoki táblázaton.

Az előzmények ellenére két debreceni ponttal indult a találkozó, majd Szabó és Hajdu remek védekezésének köszönhetően már 6:1-re is vezettek a mieink. Érkezett is az időkérés Daróczi Gergelytől, s a hazaiak mesterének sikerült is felrázni a tanítványait, hiszen Krachler Réka vezérletével 8:8-nál utolérte ellenfelét a BVSC. Kóczián életerős szervái ellen nehezen tudtak védekezni az egyetemisták, a túloldalon viszont Mayer Flóra villogott, aki remek háló közeli játékával szerzett értékes pontokat. A játszma közepén Tóth Kitti sérülése okozott riadalmat, kiválóságunk szárkapocscsonttörést szenvedett, a súlyos sérülés pedig lelkileg megtörte lányainkat. 17:14-nél először vezetett három ponttal a zuglói alakulat a mérkőzésen, s innen már nem volt visszaút, elsősorban Puskás blokkpontjainak köszönhetően a BVSC nyerte az első játszmát.

A második szettet a hazaiak kezdték jobban, de Schwegler parádés mentéseinek köszönhetően nem tudtak tetemesebb előnyre szert tenni. Stercel ászával 8:7-nél átvette a vezetést a DEAC, később pedig Kiss Daniella fineszes ejtéseivel növeltük a különbséget, 14:9-nél pedig már másodjára hívta magához játékosait a hazaiak szakvezetője. A folytatásban hosszú, látványos labdameneteket produkált a két csapat, elsősorban védekezésben remekeltek a felek, a Stercel-Gosztola kettős sánca jószerével átjátszhatatlannak bizonyult. 20:14-nél már hattal is vezetett együttesünk, végül ötpontos különbséggel húztuk be a második szettet.

Az előzőekhez hasonlóan a harmadik játszma is szorosan indult, 4:4 után azonban sorozatban négy pontot szerzett a BVSC, amely rendre Marton Laurára játszotta ki a támadásait. A mieink liberót cseréltek, Schwegler helyére Gömöri Lídia érkezett, ám a játék képe nem változott, 17:7-nél először volt tíz pont különbség a két csapat között. Sajnos a játék ezen periódusában számos technikai hiba jellemezte együttesünk játékát, míg a BVSC-nél a csereként beszállók is segíteni tudtak. A vége 25:15 lett a zuglóiak javára, a DEAC pedig lélekben már készülhetett a negyedik játszmára.

Ahol aztán Mayer életerős leütésének, majd Litvai Kíra három ászának köszönhetően csapatunk került előnybe, 0:4-nél jött is a hazai időkérés. Nagy Zsuzsanna révén ugyan némileg közelebb zárkóztak a zuglóiak, Gosztola remek blokkjával már 13:8-ra is vezetett együttesünk. A játszma közepén fej-fej mellett haladtak a felek, de két rossz hazai nyitásfogadást kihasználva ismét növelni tudtuk a különbséget, Kiss és Hajdu fontos pontjainak köszönhetően pedig végül 25:18-ra diadalmaskodtunk a negyedik szettben.

Ekkor már közel másfél órája játszottak a csapatok, s hol volt még a vége! Az ötödik, mindent eldöntő játszma drámai izgalmakat tartogatott, Szabó Csenge vezérletével már 7:4-re is vezettek a mieink, ám a túloldalon Nagy ellenállhatatlanul játszott, s öt pontjának köszönhetően 12:9-nél már a zuglóiak álltak közelebb a győzelemhez. A debreceniek azonban nem adták fel, Kiss Daniella ásszal egalizált, s később mindkét csapatnak adódott mérkőzéslabdája is. A fordulatos záró felvonás 18:16-os hazai győzelemmel zárult, ám így is rendkívül büszkék lehetünk kedvenceinkre, hiszen a szezon eddigi legjobb mérkőzésén, látványos játékkal maradtak alul Kuszkó Zsolt tanítványai.

BVSC-Zugló – DEAC 3:2 (18, -20, 15, -18, 16)

Budapest, Szőnyi út, 60 néző. Vezette: Mocsnik, Gregor

DEAC: Schwegler (liberó), Hajdu, Kiss D., Tóth K., Szabó Cs., Mayer

Csere: Gömöri (liberó), Stercel, Borók, Gosztola, Litvai

Edző: Kuszkó Zsolt