Kézilabda: A friss BL-bronzérmes látogat Debrecenbe

A lehető legnehezebb erőpróbával zárja a szezont a DVSC SCHAEFFLER, női kéziseink szerdán a Győrt látják vendégül a Hódos csarnokban.

0

FB_IMG_1622458164889-300x200 Kézilabda: A friss BL-bronzérmes látogat DebrecenbeFotó: DVSC Kézilabda

Valódi erőfelmérővel zárul a szezon női kézilabdázóink számára, a debreceni hölgyek ugyanis az NB I ezüstérmesét, valamint a Bajnokok Ligája bronzérmesét, a Győri Audi ETO KC gárdáját fogadják szerda délután. Kudor Kitti alakulata felemás hetet tudhat maga mögött, hiszen a hétközi mérkőzésen lehengerlő támadójátékkal idegenben múlta felül az MTK Budapestet, majd jött a Vác elleni, hazai rangadó, amelyet meglepetésre a végig vezető piros-kékek nyertek. A negyedik hely ezzel elúszott, az ötödik azonban még meglehet, feltéve, ha a szövetség jogerősen is levon a Siófoktól pontokat bértartozásaiért

Az idényzárón nem mi leszünk az esélyesek, a világ egyik (egészen pontosan a harmadik) legjobb csapata érkezik ugyanis Debrecenbe, a győriek az elmúlt évtizedben mindent megnyertek, amit csak lehetett. A Bajnokok Ligáját idén nem sikerült, a Brest hétméteresekkel győzte le Ambros Martín tanítványait az elődöntőben, ám a bronzérem vigaszt jelentett a csapatnak, s egyben méltó búcsút is a visszavonuló Görbicz Anita számára.

Ilyen előzmények után túlzás lenne azt állítani, hogy friss és kipihent csapatok találkoznak szerdán, mindkét gárda fárasztó szezon végére tehet pontot, s míg a Győr nem engedhet meg magának több botlást, a Debrecen szeretné ezúttal valóban megnehezíteni a dolgát. Az idegenbeli bajnokin csúfos vereséget szenvedtünk, a kupadöntőben már méltó ellenfelek voltunk, ezúttal pedig azon lesznek a lányok, hogy a lehető legtovább pariban legyenek a klasszisok armadáját felvonultató riválissal.

Női kézilabda NB I, a 9. fordulóból elhalasztott mérkőzés

DVSC SCHAEFFLER – Győri Audi ETO KC

Hódos csarnok, 06.02. 17:00

P.G.