Kézilabda: Bordás Réka varázsolt a falban, közel jártunk a bravúrhoz

A szünetben még néggyel vezetett a magyar válogatott az olimpiai bajnok Franciaország ellen, végül egyetlen találattal bizonyult jobbnak riválisunk a világbajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésen.

0

260518838_5273180092708548_295307312998498666_n-300x189 Kézilabda: Bordás Réka varázsolt a falban, közel jártunk a bravúrhozFotó: FFHandball / Icon Sport

A péntek esti, Franciaország elleni felkészülési mérkőzés során több fontos dologra is rádöbbenhetett az egyszeri szurkoló. Egyrészt a hiányosságokra, amelyek az első játékrészben mutatkoztak meg, másfelől a lányok hatalmas szívére, ami a fordulás után vitte előre őket. A magyar női kézilabda-válogatottat akkor is nagyon lehetne szeretni, ha éppenséggel nem játszana benne négy debreceni kiválóság, így pedig, hogy Bordás Rékáért, Vámos Petráért, Planéta Szimonettáért és Tóvizi Petráért is szoríthatunk a decemberi világbajnokságon, még inkább érdemes követni a csapat szereplését.

A vasárnap esti főpróbán ismét a világ egyik, ha nem a legjobb válogatottja, a francia volt a mieink ellenfele, ezúttal azonban az első játékrészben is a megfelelő hozzáállással vetettük bele magunkat a küzdelembe, így sikerült meglepnünk vendéglátónkat. Fertályóra elteltével már 8–6-ra vezetett a magyar csapat, a szenzációs formában kézilabdázó Háfra Noémi góljával, amikor pedig kisvártatva időt kértek a franciák, még mindig egy góllal jobban álltak a mieink. Planéta Szimonetta jó labdákkal szolgálta ki társait, Bordás Rékát pedig nem tudták tartani a falban, a debreceni beálló találatával már hárommal is mentek honfitársaink. A szünetig tovább nőtt az előny, a félidő utolsó két találatát Bordás jegyezte, a mieink pedig 18–14-es előny birtokában fordulhattak.

A második játékrész elején aztán felszívták magukat a franciák, akik egyre lendületesebben szövögették támadásaikat, s a védekezésük is alaposan feljavult. Nyolc perc alatt fordított az olimpiai bajnok, Vlagyimir Golovin magához is hívta tanítványait, az időkérés alatt pedig rendeztük sorainkat, a folytatásban pedig felváltva vezettek a csapatok. Planéta Szimonettát kiállították, ám Vámos Petra és Klujber Katrin továbbra is varázsolt a pályán, utóbbi hat góljával a magyar csapat legeredményesebb játékosa volt a mai napon. Csak azért nem a mezőnyé, mert a túloldalon volt egy Horacek, aki tizenegy gólig jutott – jóllehet ebből nyolcat hétméteresből ért el. Az izgalmas hajrát végül a francia válogatott bírta jobban, amely 29–28-as győzelmet aratott a főpróbán, ám mint ismeretes, a felkészülési mérkőzéseken nem az eredményesség az elsődleges, Golovin mester pedig ilyen teljesítmény láttán alighanem a vereség ellenére is pozitív jelzőket használt az öltözőben.

Női kézilabda, válogatott felkészülési mérkőzés

Franciaország – Magyarország 29–28 (14–18)

Franciaország: Glauser – Coatanea 3, Flippes 1, Edwige 2, Horacek 11 (8), Nze Minko 2, C. Lassource 2

Cserék: Gabriel (kapus), Zaadi 1, Nocandy 2, Niakaté, Sercien-Ugolin 2, Ondono, Valentini, Granier 3

Szövetségi kapitány: Olivier Krumbholz

Magyarország: Szikora – Lukács V. 3, Klujber 6 (1), Vámos P. 2, Szabó L., Háfra N. 4, Márton G. 2

Cserék: Szemerey, Bíró B. (kapusok), Planéta 2 (2), Bordás 4, Tóth Eszter 2, Kácsor 1, Albek, Kovács A. 2, Schatzl Nadine

Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

P.G.