Kézilabda: Élcsapatok csapnak össze a BL-ben

A női kézilabda bajnokság két dobogósa méri össze tudását szombaton délután Győrben, a legrangosabb európai kupában.

0

323130387_1353388115472472_7514196136780181462_n-300x156 Kézilabda: Élcsapatok csapnak össze a BL-benFotó: DVSC kézilabda/Facebook

A bajnoki tabella második helyét pillanatnyilag a Debrecen foglalja el, mögötte szorosan ott az ETO. Igaz, még csak a harmadik forduló után vagyunk a honi küzdelemben, de ilyen állást régen láttunk hazánkban.

A hétvége azonban különbözik majd ettől. Ahogyan anno Toldy Mária énekelte a Táncdalfesztiválon: “más ez a szerelem”. De milyen más! A női BL kiírás során most először fordul elő, hogy a csoportkörben ugyanazon nemzet klubcsapatai összecsapjanak. A debreceniek emlékezhetnek a tavalyi, Sola elleni, EHF összecsapásra, ahol akkor az ellenfél hálóját az a Rinka Duijndam őrizte káprázatosan, aki mostanság a Rába partján szemaforozik. Hét közben is elegáns mutatványokat adott elő az MTK ellen, neki is köszönhető a nagyarányú ETO diadal.

Ulrik Kirkely, a hazaiak mestere úgy nyilatkozott, nagyon kiváló együttesnek tartja a DVSC-t, kemény meccsre számít. Ugyanazokat a technikai és taktikai elemeket kívánják alkalmazni, mint tették azt szerdán, a budapesti kék-fehérek ellen.

A hajdúságiak sem ülnek ölbe tett kézzel. Feladatuk nem egyszerű. Három nap alatt kétszer buszozzák körbe a fél országot, miközben bajnoki és kupamérkőzéseket vívnak. Az elsőt, a balatonboglárit magabiztosan vették. A lányok pénteken kelnek újra útra, hogy egy győri alvás után mindenképpen nehézzé tegyék Oftedálék dolgát. Utóbbiak biztosak a sikerben, szervezőik hozzá tették, a telt ház is garantált.

A Debrecenben egyedül Juhász Kata maródi, a többiek készen állnak a harcra, és fogadkoznak. Az elmúlt fordulóban Vámos Petrát találta az EHF a legjobb irányítónak. Most is elfogadnánk ezt a méltatást.

A BL találkozót a Sport1 csatorna élőben közvetíti.

Női kézilabda BL, 2. forduló

Győri Audi ETO – DVSC Schaeffler

  1. 16. 16:00 Győr, Audi Aréna