Kézilabda: Elképesztő fordítás, irány a négyes döntő!

Húsz perccel a Siófok elleni negyeddöntő vége előtt még hétgólos hátrányban volt a DVSC SCHAEFFLER női kézilabdacsapata, ám a lányok huszáros hajrával fordítottak, így bejutottak a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

0

171788175_445490696754165_4840465096895426151_n-300x185 Kézilabda: Elképesztő fordítás, irány a négyes döntő!Fotó: Égerházi Péter

A debreceni testvérpárharcok sora vasárnap délután folyatódott, a jégkorongozó Hári-fivérek, valamint a labdarúgó Szécsi-testvérek után a kézilabdapályán is rokonok találkoztak egymással, a DVSC SCHAEFFLER kapuját Csapó Kyra, míg a Siófokét húga, Kincső védte. A bemelegítésnél még váltottak egymással néhány szót a lányok, ám a pályán már kizárólag a győzelemre koncentráltak, a játék ugyanis nem babra ment, a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásért csatáztak csapataik. Az erőviszonyok és az előzmények kiélezett mérkőzést ígértek, a felek két egymás elleni bajnokijából egyet a Debrecen, egyet a Balaton-parti rivális nyert meg.

Hétméteresből a Siófok szerzett vezetést, de Vámos szépségdíjas átlövéssel válaszolt, ráadásul egy két perces kiállítást is kiharcolt. A vendégek másfelet lassú támadásépítéssel lepörgettek hátrányukból, ráadásul egy szerencsés góllal zárták le az akciót, míg a túloldalon Petrus lövését védte Csapó Kincső. A siófokiak szekerét támadásban Tomori és Jezic húzta, riválisunk hamar ellépett négy góllal, Kudor Kitti ekkor magához is hívta tanítványait. Kovács Anna vezérletével zárkózott a Debrecen, az átlövések mellett ráadásul a beállót is gyakran megtaláltuk, Tóvizi pontos befejezésével egyetlen találatra csökkentettük a különbségnek. Az egyenlítés azonban elmaradt, mert Deszpotovics átlövését Csapó Kincső a kapufára tolta, majd a túloldalon Kiss Nikolett percei következtek, a jobbátlövő fontos góljaival ismét ellépett a Siófok. Kovács azonban nem hagyta magát, az első nyolc debreceni gólból ötöt magára vállalt, s valódi lőpárbajt vívott poszttársával. Hornyák kiállítását követően ismét nyílt az olló, Deszpotovicsnak ekkor még sajnos semmi sem sikerült támadásban, miközben a túloldalon Tomori és Niombla sorra lőtte a gólokat. A legnagyobb különbség a szünetre alakult ki, 16–10-es előnnyel mehetett pihenőre a Siófok.

A második félidőnek sajnos megadta az alaphangját, hogy már az első támadásunk során eladtuk a labdát, de a különbség nem nőtt tovább, a csereként beálló Giegerich ugyanis lefülelte Jezic ejtését. A szerencse sem fogta a DVSC pártját, ugyanis Jezic következő próbálkozását hiába védte a német hálóőr, a labda a gólvonalon túlra pattant. Ekkor már héttel vezetett a Siófok, amely a tetemes előny birtokában könnyelművé vált, s egyre többet hibázott támadásban, a mieink pedig két gyors góllal megkezdték a felzárkózást. Negyedórával a vége előtt három gólra olvadt a vendégek előnye, miután Arany félpályás indítását Vantara-Kelemen a hosszú felsőbe bombázta, érkezett is az időkérés Zdravko Zovkotól. A vendégek játéka azonban nem vett új lendületet, míg a túloldalon gyakorlatilag mindenből gól lett, ami kapura ment, Hornyák és Vámos is kikergette a pókokat a siófoki kapu sarkaiból. Vantara-Kelemen szólója után már csak eggyel vezetett a Siófok, majd Tomori labdát vesztett, a meginduló Kovács Annával pedig szabálytalankodtak, ráadásul a megítélt büntető kipattanójánál is elkaszálták kiválóságunkat, így kettős emberelőnybe került a DVSC. Ha eddig nem tört volna meg a Balaton-parti alakulat, ezen a ponton biztosan, egy újabb kiállítás következtében ráadásul üres kapuval is csak négyen támadtak a vendégek, Deszpotovics pedig kétszer is labdát szerzett, s könnyű góljaival átvette a vezetést csapatunk. A kapuban Giegerich is hozzátette a magáét, bravúrral védte Niombla ziccereit, ekkor pedig már nem is lehetett kérdés, melyik együttes nyeri a mérkőzést, a DVSC 31–27-es győzelmével jutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé. Szép volt, csajok!

Női kézilabda Magyar Kupa, negyeddöntő

DVSC SCHAEFFLER – Siófok KC 31–27 (10–16)

Gólszerzőink: Kovács A. 6, Deszpotovics 6, Vámos 6, Hornyák D. 5, Vantara-Kelemen 3, Tóvizi 3, Bordás 1, Arany 1

P.G.