Kézilabda: Gólfesztivált rendezett az Érd ellen a DVSC

Elsősorban támadásban villogott Kudor Kitti együttese vasárnap délután, a debreceniek végig vezetve múlták felül az Érdet – immár szurkolók előtt.

0

180651341_299892608208477_7139623394026309711_n-300x199 Kézilabda: Gólfesztivált rendezett az Érd ellen a DVSCFotó: Égerházi Péter

Az elmúlt hónapokban rátalált a helyes vágányra a Lokomotív, Kudor Kitti irányításával egyre szervezettebb játékot mutat a DVSC SCHAEFFLER női kézilabdacsapata. A debreceni hölgyek vasárnap délután hazai környezetben, s ami ennél is fontosabb, végre szurkolók előtt folytathatták jó sorozatukat, Vámos Petráék ezúttal a stabil középcsapatnak számító, szebb napokat látott Érdet fogadták. A találkozó egyértelmű esélyesének a mieink számítottak, Horváth Roland fiatal alakulata ugyanakkor több ízben is okozott már meglepetést a szezon során, így a két pont megszerzéséhez maximális erőbedobásra volt szükség.

A házigazda igyekezett hamar érvényre juttatni a papírformát, az első öt támadásából egyaránt betalált a DVSC, Tóvizi Petra különösen látványos mozdulattal, a kapunak háttal állva mattolta Györkös Rebekát. Az érdiek korán emberhátrányba kerültek, ám ennek ellenére tartották a lépést esélyesebb riválisukkal, Paróczy Sára termelte a gólokat. Csapó először Mód Noémi lövését tolta ki a léc alól, majd a folytatásban Kiss-Walfisch Mercédeszt is megbabonázta, így Horváth Roland nem várt tovább, már öt perc elteltével időt kért. A pauza nem tett jót a vendégeknek, akik rendkívül szellősen védekeztek, miközben a Loki robogott, az ellenállhatatlan Kovács Anna növelte hatgólosra a különbséget. Sokáig minden percre jutott debreceni találat, negyedóra elteltével 15–8-ra vezetett a Debrecen, a kombinatív hazai támadásokra továbbra sem volt ellenszere az Érdnek. Vantara-Kelemen lövéseit jól érezte az érdi kapus, Kovács Annát pedig kétszer is lesáncolták, így a beállót kezdtük el megjátszani, Bordás Réka pedig egy kihagyott ziccer, majd egy vonalra lépés után kiparancsolta a pókokat a sarokból. Fiatal kiválóságunk találatát azonban bő ötperces gólcsend követte, miközben az Érd betörésekből szerzett gólokkal zárkózott. A kilencgólos előny hatra olvadt, ám a hajrá ismét a mieinkről szólt, Kudor Kitti időkérése után Csapó Kyra két hetest is védett, s bár a második kipattanóját Paróczy beejtette, így is magabiztos, 20–15-ös előny birtokában fordulhattunk.

A nagy különbség okán a lelátón helyet foglaló szimpatizánsoknak talán fel sem tűnt, de az első félidő utolsó három találatát egyaránt érdi játékos szerezte, s mivel a szünet után is két vendéggóllal folytatódott a mérkőzés, riválisunk szépen csendben háromra csökkentette hátrányát. Támadásban azonban továbbra sem lassított csapatunk, ezúttal Vámos Petra lépett elő húzóemberré, kiváló átlövéseivel, s pontos bejátszásaival a válogatott keretébe is behívott fiatal klasszis húzta a DVSC szekerét. Az érdiek ugyanakkor nem hagyták magukat, s nagy erőket mozgósítottak a felzárkózás érdekében, Fekete Bozsana lövéseit a Csapót váltó Giegerich nem tudta hatástalanítani. Három gólnál közelebb nem tudott zárkózni a Pest megyei alakulat, Kudor Kitti azonban érezte, hogy nem vált be a kapuscsere, így Csapó Kyra visszaállt a gólvonalra, s rögtön két fontos védéssel kezdett. A túloldalon eközben futószalagon születettek a debreceni gólok, a mieink egy 5–0-s sorozattal állva hagyták a vendégeket, az utolsó tíz percre fordulva pedig 34–28-at mutatott az eredményjelző. A hajrában már a felszabadult örömjátékra helyeződött a hangsúly, a fiatal Vámosi Panna háromszor is betalált, a DVSC pedig gólfesztivállal üdvözölte a szurkolók visszatérését, lányaink végül 43–35-re múlták felül érdi riválisukat.

Női kézilabda NB I, 17. forduló

DVSC SCHAEFFLER – Érd 43–35 (20–15)

DVSC: Csapó, Giegerich – Tóvizi 4, Vámosi 3, Vantara-Kelemen 5, Bordás 2, Karsten 1, Csernyánszki 3, Bánfai 2, Kovács A. 7, Vámos 7, Arany 4, Hornyák D. 4, Deszpotovics 1, Petrus, Török

Vezetőedző: Kudor Kitti

Érd: Győrffy, Györkös – Paróczy 8, Kiss-Walfisch 10, Szabó K. 8, Fekete 4, Abilda 3, Kiss D. 1, Mód 1, Landi, Sztankovics, Király, Horváth D.

Vezetőedző: Horváth Roland

P.G.