Kézilabda: Idő előtt lezárták az utánpótlás-bajnokságokat

Idén sem kerülnek megállapításra helyezések, tornákat ugyanakkor júniusban rendezhetnek a bajnokságokban érintett klubok.

0

akademia_mksz-300x169 Kézilabda: Idő előtt lezárták az utánpótlás-bajnokságokat

Némileg meglepő döntést hozott a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai- és versenybizottsága, amely pénteken közleményben tudatta, hogy nem folytatódnak az utánpótlás-bajnokságok hazánkban. A bejelentés értelmében nem kerülnek megállapításra helyezések, nincsenek kiesők és feljutók sem, a 2021-22-es bajnokságok I-II. osztályaiban indulókról pedig egy úgy nevezett ad hoc Besoroló Bizottság dönt.

A döntés legfőbb oka a halasztások okozta nehézségek kiküszöbölése volt, ugyanakkor a játékosok, így a DVSC Kézilabda Akadémián pallérozódó fiatalok nem maradtnak mérkőzés nélkül a szövetség ugyanis júniusra tornarendezési időszakot jelöl meg, melynek részletszabályozását későbbi határozatában teszi közzé.

A bajnokságok kényszerű felfüggesztése miatt nagyon sok mérkőzés elmaradt, sok csapat edzeni sem tudott, így az azonnali újraindítás szakmailag sem lenne indokolható – ismertette a döntés hátterét Rupp István, a Magyar Kézilabda Szövetség versenyigazgatója. – A szükséges számú mérkőzés nem játszható már le a szezon végéig, több csapat nem is tudna újra kiállni a találkozókra, így a sorozatok lezárása mellett döntöttünk. Sok együttes azonban edzeni, majd játszani szeretne, ezért számukra versenylehetőséget biztosítunk a júniusi tornák által.

Az eddig lejátszott mérkőzéseket nem törlik, azok a nyilvántartásokban elérhetők lesznek, a találkozókon kiszabott szankciók pedig érvényben maradnak.

P.G.