Kézilabda: Lesz-e háromból három?

Pénteken délután útra kelt a DVSC Schaeffler csapata a Skandináv félszigetre. Ha nem is kalandos, de mindenképpen hosszabb lesz a különböző járműveken eltöltött idő. Győrben alszik a társaság, onnan irány Bécs, a schwechati reptérről, amszterdami átszállással közelítik meg a vasárnapi mérkőzés helyszínét. Kácsor Gréta legutóbb is nyűgösnek tűnt, amikor Kaproncára hasitott velük a busz, de után szétlőtte a Podravka kapuját. Hasonlók után most is benne vagyunk, ha a klasszis kézis ugyanolyan teljesítményt nyújt majd.

0

322740145_906918827118632_3125956985013950737_n-300x164 Kézilabda: Lesz-e háromból három?Fotó: DVSC kézilabda/Facebook

Nem egy mindentől mentes derbi vár a lányokra. Az ellenfél a tavalyi szezonban is ebben a kupa sorozatban indult és a csoportkört százszázalékos teljesítménnyel abszolválta. Hatból hatot nyertek, köztük a Mosonmagyaróvárt is maguk mögött hagyták. A francia Besancon, de a Zágráb sem jelentett nekik problémát. Minden vágyuk az volt, hogy elkerüljenek a Final Fourba, de ezt a román Nagybánya megakadályozta.

A Loki mostani mázlija lehet, hogy a Sola ikonja, az olimpiai, világ-és Európa-bajnok Camilla Herren nem lesz a pályán, anyai örömök elé néz. A klub elsősorban fiatal norvég játékosokra épít, egyetlen légiósuk, a világbajnok holland kapus, Rinka Duijndam. Hazájuk bajnokságában – csakúgy, mint a Debrecen – jelenleg a harmadik helyen állnak. A kupában megverték a Podravkát odahaza, és némi meglepetésre Dániában, a Nyköbing ellen is összeszedték a szükséges két pontot. Mesterük, Steffen Stormo Stegavik úgy vélekedett, hogy idén sokkal nehezebb csoportba kerültek, de mindenképpen a továbbjutás a céljuk.

A mieink optimistán várják a rangadót. Eddigi hibátlan teljesítményükkel már merészebb álmokat is kergethetnek. A négyesből szeretnének tovább menetelni, ehhez akár meglepetés győzelmet is elképzelhetőnek tartanak a vérmesebb drukkerek. Szilágyi Zoltánéknak most egyhetes felkészülés után kell kicsikarni a további pontokat. Az edző szerint a védekezés rendben lévőnek tűnik, támadásban kell hatékonyabbnak lenni, és akkor újra örülhetünk.

Vámosékra ismét jelentős terhelés vár. Egy hét alatt három meccs. Norvégia után éppen, hogy beesnek az ajtón hétfőn estére, csütörtökön a hazai bajnokságban jön a Békéscsaba, majd három nap múlva Kisvárda, hogy február negyedikén “kipihenten” fogadhassák a visszavágón a Solát.

Az mindenképpen figyelemre méltó, hogy az Európa Liga idei csoport mérkőzései után eddig öt csapat nem vesztett pontot. Egyikük a DVSC Schaeffler. Ezen nem kellene változtatni!

A vasárnapi mérkőzést a Sport TV élőben közvetíti!

Európa Liga csoportkör harmadik mérkőzés

Sola HK – DVSC Schaeffler

01.22. 18:00      Stavanger

W.Gy.