Kézilabda: Menetelnek az akadémisták

Az NB II-es csapat vezeti a bajnokságot, az ifisták és a serdülők dobogós helyen állnak, míg az U15-ösök a felsőházi rájátszásban folytathatják szereplésüket.

0

2021-11-25-2-300x187 Kézilabda: Menetelnek az akadémistákFotó: DVSC Kézilabda Akadémia

Hűséges olvasóink már megszokhatták, hogy igyekszünk minél nagyobb publicitást biztosítani az utánpótlásnak, így ifjú női kézilabdázóinkról is gyakran olvashatnak a Debreceni Sportélet hasábjain. Az ünnepek közeledtével a korosztályos bajnokságok őszi idénye is hamarosan véget ér, így összefoglaltuk, miként teljesítettek eddig a DVSC Kézilabda Akadémia növendékei.

U22-eseink az NB II-es bajnokságban vitézkednek, nem is akárhogyan, ugyanis kilenc forduló után veretlenül vezetik a tabellát. A debreceni hölgyeknek csupán a Mátészalka és a Füzesabony otthonában kellett igazán megizzadniuk, mindkét összecsapáson végül három góllal bizonyultak jobbnak. Messze még a vége, de talán kijelenthetjük, hogy az aranyra is eséllyel pályázik fiatal csapatunk, amennyiben a folytatásban is hasonlóan magabiztosan kézilabdáznak a lányok, felérhetnek a csúcsra a harmadosztályban.

Ifjúsági csapatunk mindössze két alkalommal szenvedett vereséget az első kilenc fordulóban, ám ez is “csupán” a negyedik helyre elegendő. A Ferencváros ugyanis hibátlan mérleggel vezeti a tabellát, a két váci csapatból pedig az NKSE veretlen, a DKA-t pedig csak a mieink tudták felülmúlni. Az első két helyezett otthonában egyaránt öt góllal maradtunk alul, ám tavasszal hazai környezetben vehetünk revansot, s ha netán nem sikerülne, a bronzéremre még akkor is eséllyel pályázhatunk. A DVSC II. osztályú együttese ebben a korosztályban öt győzelemmel és négy vereséggel a tabella hatodik helyén áll.

Serdülő együttesünk menetel a bajnokságban, Győrvári Viktor tanítványai a Békéscsaba ellen már nyolcadik győzelmüket aratták idén, ezzel a tabella második helyét foglalják el. Ebben a korosztályban is a Fradi a listavezető, a legnagyobb riválisunk az ezüstéremért folytatott harcban pedig a Váci NKSE lehet, ezért is van nagy jelentősége a Dunakanyarban aratott kétgólos győzelmünknek. A lányok teljesítménye folyamatosan fejlődik, ám a vezetőedző szerint elsősorban helyezkedésben még mindig van hova javulni. A DVSC második számú serdülőcsapata öt győzelemmel és négy vereséggel jelenleg negyedik a II. osztályban.

U15-öseink hat győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel a második helyen zárták az alapszakaszt, így a kiemelt bajnokság legjobb hat csapata közé kerültek. Marián Bianka tanítványai az utolsó játéknapon a Békéscsaba ellen szerzett ponttal biztosították be a helyüket a felsőházi rájátszásban, ahol az ország legjobbjai ellen mérettethetik meg magukat az akadémisták.

P.G.